BANKID

BankID-appen forsvant fra Google Play

Skyldtes problemer med testbruker.

BankID-appen for Android er borte fra Google Play, men er fortsatt tilgjengelig for dem som allerede har installerte den på mobilen.
BankID-appen for Android er borte fra Google Play, men er fortsatt tilgjengelig for dem som allerede har installerte den på mobilen. Foto: Harald Brombach
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. feb. 2023 - 22:45 | Endret 26. feb. 2023 - 08:58

Oppdatert søndag morgen: I løpet av natt til søndag har BankID-appen returnert til Google Play, etter å ha vært borte siden fredag. 

Mens IOS-brukerne må installere en ny utgave av BankID-appen fordi appen skal inn på en egen utviklerkonto og ikke lenger høre innunder utviklerkontoen til Vipps, gjelder ikke det samme for Android-utgaven av appen. Men i løpet av fredagen har Android-utgaven av BankID-appen blitt utilgjengelig for nedlasting og installasjon fra Google Play

Dette har blitt lagt merke til Digi-lesere. 

Digi har derfor tatt kontakt med kommunikasjonssjef Hege Steinsland i BankID BankAxept for å høre hva som har skjedd. 

Kommunikasjonssjef i BankID BankAxept, Hege Steinsland. <i>Foto:  BankID BankAxept</i>
Kommunikasjonssjef i BankID BankAxept, Hege Steinsland. Foto:  BankID BankAxept

– Vi fikk beskjed i dag fra Google-teamet om at de ikke hadde lyktes med å lage en testbruker. Derfor ble appen foreløpig fjernet for nye nedlastinger. Google har klart å følge oppskriften vår på hvordan opprette en testbruker før, men de fikk det ikke til på første forsøk denne gangen, skriver Steinsland i en e-post til Digi fredag ettermiddag. 

– Vi har sendt en ny og tydeligere oppskrift (med video og steg-for-steg-guide), så da håper vi de klarer å logge inn og godkjenne appen raskt. Vi håper den legges ut igjen senere i dag, så det ikke blir for mange som må vente på å komme i gang med appen, fortsetter Steinsland. 

Mer enn seks timer senere, da denne artikkelen ble skrevet, har appen ennå ikke returnert til Google Play. Hvor raskt det vil skje, er uvisst, men det avhenger av at Google greier å opprette den nevnte testbrukeren og kan godkjenne appen på nytt. 

Illustrasjonsbilde.
Les også

Apple bekrefter: Iphone får støtte for SMS-arvtakeren RCS

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.