JUSS OG SAMFUNN

BankID berget gjennom patentstrid

BBS ble frifunnet for patentran, men tapte motsøksmålet mot Cryptomathic.

22. feb. 2010 - 13:13

Oslo (NTB): Bankenes Betalingssentral (BBS) er i Oslo tingrett frifunnet i patentstriden med danske Cryptomathic. Bruk av BankID-løsningen i Norge kan dermed fortsette som før.

Cryptomathic mente BBS hadde tilranet seg Cryptomathics patent til å utvikle BankID-løsningen. Oslo tingrett har nå frikjent BBS i saken.

– Det betyr at BankID-løsningen ikke er et inngrep i patentet til Cryptomathic. Det betyr også at all bruk av BankID kan fortsette som før, sier kommunikasjonsdirektør Sigbjørn Larsen i BBS.

BBS anla samtidig motsøksmål mot Cryptomathic i spørsmålet om ugyldig patent. Cryptomathic ble i Oslo tingrett frifunnet i denne saken.

– Det betyr at Cryptomathic fortsatt har et gyldig patent i Norge, men at BankID-løsningen ikke er et inngrep i dette patentet, fordi BankID-løsningen følger en annen fremgangsmåte, sier Larsen.

Cryptomathic forlangte at BBS skulle stoppe bruken av BankID, og la ned påstand om erstatning på opp mot 40 millioner kroner. En seier til det danske selskapet ville ha betydd at 2,5 millioner BankID-brukere i Norge ikke lenger kunne ha signert papirer i nettbank, lagt inn bud eller brukt andre tjenester knyttet til BankID for å signere avtaler elektronisk. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.