NETTVERK OG INFRASTRUKTUR

BankID på mobil var nede for mange

Skatte­oppgjøret var en medvirkende årsak.

Mange som forsøker å logge seg på med BankID på mobil hos Altinn i dag, blir møtt av denne feilmeldingen.
Mange som forsøker å logge seg på med BankID på mobil hos Altinn i dag, blir møtt av denne feilmeldingen. Skjermbilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. juni 2019 - 08:45 | Endret 20. juni 2019 - 16:01

Mange som forsøker å logge seg på hos for eksempel Altinn eller Skatteetaten i morgentimene i dag, for å sjekke skatteoppgjøret, forsøker å gjøre dette med BankID på mobil. Veldig mange av disse opplever da at dette ikke fungerer. 

Rettet for Telenor 

Årsaken er problemer med BankID på mobil-tjenesten fra Vipps. Det bekrefter kommunikasjonssjef i Vipps, Hanne Kjærnes, overfor digi.no. 

Tidligere i dag var det problemer med BankID for mobil for både Telenor- og Telia-brukerne, men problemet var rettet for Telenor da digi.no kontaktet Kjærnes like over klokken halv ni i dag. 

Driftsmelding fra BankID om problemer med BankID på mobil.
Driftsmelding fra BankID om problemer med BankID på mobil. Skjermbilde: digi.no

Telia-problemene er ennå ikke fikset, men Kjærnes forteller at problemene kommer til å bli rettet temmelig snart, og ber brukerne smøre seg med litt tålmodighet, eventuelt bruke kodebrikken, da denne skal fungere som normalt. 

Kjærnes innrømmer at pågangen i forbindelse med Skatteoppgjøret er en medvirkende årsak til problemene. 

Oppdatering

Det er uklart når problemene var blitt endelig løst, men digi.no kjenner til brukere som først fikk til å logge seg inn med BankID på mobil utpå ettermiddagen torsdag.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.