BankID til Tele2

Flere kan droppe kodebrikke.

BankID til Tele2
Bilde: Marius Jørgenrud

Mobilselskapet Tele2 melder at alle deres norske mobilvirksomheter nå får støtte for BankID på mobilen. Dermed får selskapets 1,2 millioner norske kunder anledning til å logge seg på nettbanken sin, eller andre tjenester som bruker BankID, uten på bruke kodebrikken eller sikkerhetsrisikoen Java.

– Dette er en tjeneste som det er stor etterspørsel etter fra våre kunder, og vi ønsker å tilby løsningen så raskt som mulig. Avtalen med BankID Norge er signert, men det gjenstår fortsatt noe utviklingsarbeid før tjenesten er teknisk klar. Vi tar sikte på at alle våre kunder skal få tatt i bruk løsningen før sommerferien starter, sier teknisk direktør Geir Løvnes i Tele2 Norge i en pressemelding.

Riktignok må banken din støtte mobil BankID før du får benyttet deg av tjenesten, men stadig flere tilbyr dette. Før har det bare vært DnB, Skandiabanken samt bankene tilknyttet Terra- og Sparebank1-systemet men onsdag ble det kjent at 22 nye banker har kommet til.

BankID har måtte tåle knallhard kritikk for standard-løsningen som krever at brukeren har installert en java-klient i nettleseren. Sikkerhetseksperter fraråder på det sterkeste å ha dette installert på maskinen.