BEDRIFTSTEKNOLOGI

BankID uten Java utsatt

Flagger nå lansering i slutten av september.

Bankene har jobbet med å kaste ut Java fra BankID-løsningen i lang tid. Bildet fra våren 2013 viser prosjektleder Frode B. Nilsen presentere de første detaljene om kommende BankID 2.0.
Bankene har jobbet med å kaste ut Java fra BankID-løsningen i lang tid. Bildet fra våren 2013 viser prosjektleder Frode B. Nilsen presentere de første detaljene om kommende BankID 2.0. Bilde: Sigvald Sveinbjørnsson
21. juli 2014 - 08:05

Den nye BankID-versjonen uten Java skulle være klar i slutten av august, men er nå utsatt ytterligere en måned.

– Vi flagget lansering i slutten av august, men trenger én måned til, sier kommunikasjonssjef Hege Steinsland i selskapet BankID Norge til Aftenposten.

BankID Norge er eid av norske banker og har utviklet dagens BankID-løsning. I april i fjor ble det bestemt at bankene skal innføre en ny løsning for innlogging i nettbank. BankID-ordningen har vært basert på Java-plattformen, noe som har ført til mange henvendelser fra kunder som har problemer med installering og oppdatering av Java. Når Java-programvaren i tillegg har blitt gjenstand for sikkerhetsproblemer, ble det bestemt å utvikle en ny BankID-løsning som verken baserer seg på Java eller andre typer programvare som kunden selv trenger å installere.

Steinsland opplyser at utsettelsen er nødvendig for å sikre kvaliteten på den nye BankID-løsningen. Den nye nettbankløsningen skal være tilpasset alle plattformer og operativsystemer, og vil dermed fungere likt på vanlige datamaskiner, mobiltelefoner og nettbrett. Det vil fortsatt være et krav å bruke kodebrikke dersom man ikke har BankID for mobil.

Når nye BankID står klar i slutten a september, vil det fortsatt ta tid før kundene får prøve den. DNB opplyser at banken skal bruke to-tre måneder fra slutten av september før lansering. Danske Bank opplyser at deres kunder får ta BankID i bruk i fjerde kvartal. Nordea oppgir første halvdel av oktober som lansering, mens Sparebank1 opplyser at lansering skjer i løpet av oktober. (©NTB)

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.