BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bankkort med knapper og skjerm

Åpner for helt nye muligheter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. sep. 2010 - 12:34

Dagens norske bankkort med mikrobrikke er vanskelige å kopiere. Men stjålne kort kan i mange tilfeller benyttes uten særlige hindringer så sant det ikke har blitt sperret.

Amerikanske Dynamics har derfor utviklet en nytt kort som skal kunne løse dette problemet. Kortet, som ble vist fram under teknologikonferansen Demo Fall 2010 denne uken, kalles Card 2.0.

Kortet er ikke utstyrt med noen brikke, slik vi i Norge kjenner det, men har i stedet en programmerbar magnetstripe som kan brukes sammen med eksisterende kortlesere.

Det interessante er kortet til enhver tid kan endre all informasjonen som som ligger i magnetstripen. Kombinert med en enkel skjerm på forsiden av kortet og et antall knapper, åpner dette i første omgang for to helt nye funksjoner.

Kortet med taster for pinkode og skjerm for å vise den skjulte delen av kortnummeret. <i>Bilde: Dynamics</i>
Kortet med taster for pinkode og skjerm for å vise den skjulte delen av kortnummeret. Bilde: Dynamics

Den kanskje mest interessante funksjonen er at en del av kortnummeret holdes skjult inntil brukeren taster inn en personlig kode for å aktivere kortet. Da vil resten av kortnummeret vises av skjermen, samtidig som at de nødvendige dataene lastes over i magnetstripen. Etter en viss tid vil kortet skru seg av igjen, noe som gjør at skjermen slukner og dataene i magnestripen slettes.

Det er ikke oppgitt hvor mange forsøk man får på å taste inn riktig kode, men det må antas at dette er et ganske begrenset antall. Dette vil gjøre det svært vanskelig å utnytte et stjålet kort, hevder Dynamics.

Kortet hvor man kan velge mellom to ulike kontoer. <i>Bilde: Dynamics</i>
Kortet hvor man kan velge mellom to ulike kontoer. Bilde: Dynamics

Kortløsningen gjør det også mulig å ha to ulike kontoer knyttet til det samme kortet. Tilsynelatende kan kontoene også være hos konkurrerende leverandørene. Ved hjelp av to knapper på kortet kan brukeren velge hvilken av kontoene som skal benyttes. Valget markeres av et lite lys.

I alle fall foreløpig ser det ut til at man må velge et kort med enten den ene eller andre funksjonaliteten.

Kortene drives av et batteri som skal vare i tre år. Selskapet oppgir ingen informasjon om når kortene eventuelt blir tilgjengelige, men det skal ha utviklet kortene i samarbeid med flere store kortutstedere.

Ulempen med disse kortene er at de trolig er like utsatte for skimming som andre kort uten sikkerhetsbrikke. I USA, som er hjemmemarkedet til Dynamics, er bankkort med brikke svært lite utbredt. Det bør likevel ikke være umulig å tilby lignende funksjonalitet i kort som har brikke.

I videoen nedenfor demonstrerer en representant for Dynamics de to kortene for nettstedet Mashable.com.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.