Bankløsningene virker igjen

Evry har rettet opp etter feil i maskinvare.

Bankløsningene virker igjen
Feil hos Evry førte søndag til store problemer i norske mini- og nettbanker. Bilde: Kim Jansson

Klokken 07.40 mandag morgen melder Evry at bankløsningene, også nettbank, igjen fungerer som normalt.

Selskapet sendte ut denne pressemeldingen:

(Oslo, 7. mai, 2012) EVRYs leveranser av bankløsninger er reetablert og fungerer nå som normalt igjen etter søndagens problemer. Årsaken til problemene var en hardwarefeil knyttet til en leveranse fra en av EVRYs teknologileverandører. Problemene rammet blant annet bankkunders tilgang til minibanker, nettbanker og kortbetaling.

EVRY ser meget alvorlig på driftsproblemene som oppsto og beklager sterkt de konsekvenser leveranseproblemene fikk for selskapets kunder og deres kunder gjennom søndagen.

Feilen oppsto kl. 13.26 søndag og EVRY iverksatte beredskapsapparatet for å løse feilsituasjonen. Gjennom søndagen jobbet EVRY sammen med teknologileverandøren for å rette feilen og reetablere normale leveranser til kundene. EVRYs leveranse av korttjenester fungerte som normalt igjen fra cirka kl. 22.15 søndag kveld, mens nettbanktjenester ble reetablert fra cirka 03:30 natt til mandag.

I 2011 igangsatte EVRY en full gjennomgang og kvalitetsforbedring av sine systemer for leveranser av banktjenester. Søndagens hendelse vil knyttes til det videre arbeidet med disse kvalitetsforbedringene, og EVRY vil gjennom dette gi en redegjørelse for årsak og tiltak.

Oslo (NTB): Minibankene som har vært rammet av tekniske problemer, er søndag kveld i drift igjen.

Problemene søndag skyldtes en maskinvarefeil hos systemleverandøren Evry. Selskapet sørger for drift av minibankene for over halvparten av bankene i Norge. Feilen ble rettet sent søndag kveld.

– Alle minibanker fungerer nå som de skal, sier informasjonsdirektør Torgeir Kristiansen i Evry til NTB like før midnatt søndag kveld.

Kortbruk på netthandel skal være i drift igjen i løpet av natt til mandag, men det er fortsatt litt problemer i nettbankene.

– Feilen er funnet, og vi jobber på spreng for å rette den, men det er litt tidlig å si når alle problemene med nettbankene er løst. Alle kan logge seg på, men noen har problemer med enkelte transaksjoner, forteller Kristiansen.

– Vi beklager sterkt dagens problemer både overfor våre kunder og deres kunder, understreker Kristiansen. (©NTB)

    Les også:

Les mer om: