Bankmenn vil bli kjøpmenn

DnB har nettopp lansert sine planer for handel på Internett sammen med Telenor, og før jul vil sannsynligvis flere banker i Danmark være ute med lignende handelsportaler.

DnB har nettopp lansert sine planer for handel på Internett sammen med Telenor, og før jul vil sannsynligvis flere banker i Danmark være ute med lignende handelsportaler.

Hvis bankene skynder seg, er det mulig at de rekker å få med seg julehandelen. Dette er i hvert fall målsettingen til både Danske Bank og Unibank som nettopp har fått tillatelse fra det danske kredittilsynet til å sette i gang, melder Berlingske Tidende.

Både Unibank og Danske Bank har lenge hatt planer om å starte e-handel på Internett. Nå har de endelig fått tillatelse fra Finanstilsynet. I den danske Bank- og Sparekasseloven er det en bestemmelse om at bankene ikke må tjene penger på annet enn bankdrift. Men Finanstilsynet har nå bestemt at e-handelen ikke vil utgjøre en vesentlig andel av inntjeningen til bankene og har gitt klarsignal.

Inntektene skal komme fra reklameinntekter fra virksomhetene som vil selge til privtakundene. De vil også ta betaling for hver gang en kunde kjøper noe.

Begge bankene har allerede inngått avtaler med en rekke virksomheter som skal selge sine produkter via nettstedet, og de håper å være i drift innen nyttår.

Akkurat som satsingen til Den norske Bank AS og Telenor AS, det som har fått navnet Doorstep AS, er det den massive kundebasen som skal sikre aktivitet og omsetning. Virksomheten som etablerer seg på e-handelsplassen får tilgang til kundebasen, og det er planer om forskjellige incentiv-programmer slik at kunder som er medlem får "spesialtilbud", noe som ikke-kunder neppe får tilgang til.

I forrige lanserte også Doorstep sine planer for e-handel på nettet.

Til toppen