BEDRIFTSTEKNOLOGI

Banktrøbbel for EDB Ergogroup

150 minibanker var søndag ute av drift.

EDB Ergogroup, med konsernsjef Terje Mjøs i spissen, hadde søndag store problemer med drift av viktige banksystemer.
EDB Ergogroup, med konsernsjef Terje Mjøs i spissen, hadde søndag store problemer med drift av viktige banksystemer. Bilde: Marius Jørgenrud

Oppdatert melding kl 21.53 søndag

Oslo (NTB): Problemer hos dataselskapet EDB Ergogroup førte søndag til problemer med å ta ut penger i en rekke minibanker. Søndag kveld var bare noen få fortsatt ute av drift.

Søndag kveld opplyste IT-leverandøren at det bare var «et fåtall» minibanker som ikke fungerte og at problemene ventelig ville løses i løpet av kvelden, skriver E24.

Problemene rammet først mange av landets 2.000 minibanker. Ved 14-tiden var fortsatt rundt 150 av dem ute av drift, opplyste konserndirektør for kommunikasjon i EDB Ergogroup Geir Remman til NTB.

Søndag formiddag var det heller ikke mulig å komme seg inn i DNBs nettbank. Den begynte å fungere igjen fra klokken 11.30. (©NTB)

Opprinnelige melding kl 14.20 søndag

Oslo (NTB): Problemer hos dataselskapet EDB Ergogroup førte søndag formiddag til problemer med å ta ut penger i 150 minibanker.

Mange minibanker sluttet å fungere søndag formiddag. En teknisk feil hos EDB Ergogroup, som står for driften av bankens datasystemer, var årsak til problemene.

Klokken 14 var saken ennå ikke løst.

– Det er cirka 150 minibanker hvor man ikke får tatt ut kontanter. De øvrige minibankene fungerer som de skal, og det er fullt mulig å ta ut kontanter og betale i butikk, opplyser konserndirektør for kommunikasjon i EDB Ergogroup, Geir Remman, til NTB.

EDB Ergogroup regner med at alt kommer til å fungere igjen i løpet av ettermiddagen.

– Vi beklager de ulempene dette har hatt for bankkundene, sier Remman.

Søndag formiddag var det heller ikke mulig å komme seg inn i DNBs nettbank, skriver E24. Den begynte å fungere igjen fra klokken 11.30. (©NTB)

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.