Bare 7.253 aktive kjøpere på LetsBuyIt

Under én prosent av de 751.951 medlemmene som LetsBuyIt hevder å ha i sine registre, er i skrivende stund aktive brukere av de 14 nasjonale tjenestene selskapet sitter med.

LetsBuyIt.com skryter selv at de skal handle "i flokk" for å få presset ned prisene på tjenesten som i dag eksisterer i 14 land. Akkurat nå, i sommermåneden juli, er det imidlertid ikke mange som er aktive på de 14 ulike tjenestene.
NB! Rettelse lagt inn 13. juli:
LetsBuyIt med 100.000 samkjøpere

LetsBuyIt har etter flere utsettelser bestemt seg for å børsnotere selskapet midt på sommeren. Det har ført til nye utsettelser og en reprising av selskapet som allerede i utgangspunktet hadde en lav prising.

Les mer om pengetørken:
LetsBuyIt tvinges til å halvere prisen
LetsBuyIt snur kanskje - igjen
LetsBuyIt ombestemmer seg
LetsBuyIt.com på børs i juli

Netthandel har på ingen måte tatt av i den hastigheten netthandelselskapene har forventet og budsjettert med. På tampen av juni begynte pengefolkene i "Den Nye Økonomien" virkelig å skjelve i buksene da det kjente meglerfirmaet Lehman Brothers satte spørsmålstegn ved kredittverdigheten til et av nettets absolutte fyrtårn, Amazon.com.


Fra å være verdsatt til godt over 300 milliarder kroner har selskapet rast i verdi etter hvert som virksomheten er blitt utvidet og kostnadene har økt, mens omsetningen ikke har fulgt etter i den hastigheten investorene har forventet.

Nå hevder Amazon at selskapets kapitalbase fremdeles er av det solide slaget, men det samme kan ikke sies om alle andre som siden 1998 har fått slengt millioner etter seg så fort de visket ordet Internett. Nå venter mange et ras av konkurser i takt med at pengene tar slutt, og det blir stadig verre å få inn ytterligere doser med frisk risikokapital i et knusktørt pengemarked. Kort sagt: Etter å ha brukt milliarder på markedsføring og teknologi, synes de som spytter inn pengene at sjekkmotakerne nå må bevise at det er mulig å få inn flere penger enn man bruker.

Kriserammede LetsBuyIt er ett av selskapene som nå føler investorkniven på strupen. digi.no har sett nærmere på tallene LetsBuyIt oppgir for de 14 landene nettjenesten er etablert i. Det er ikke imponerende det selskapet kan slå i bordet med.

Selskapet oppgir i skrivende stund å ha 751.951 registrerte medlemmer. På selskapets nettsider i hvert land oppgis samtidig hvor mange såkalte samkjøp som til enhver tid pågår.

Dette er tallene digi.no fikk oppgitt onsdag formiddag over hvor mange samkjøp som var aktive på et gitt tidspunkt:

 • Belgia: 468
 • Danmark: 491
 • Finland: 471
 • Tyskland: 1035
 • Spania: 84
 • Frankrike: 467
 • Irland: 327
 • Italia: 142
 • Nederland: 444
 • Norge: 429
 • Storbritannia: 475
 • Sveits: 754
 • Sverige: 688
 • Østerrike: 978

Totalt blir dette 7.253 samkjøp, noe som skulle bety at under én prosent av medlemmene i skrivende stund kan karakteriseres som aktive brukere. I bare ett av landene (Tyskland) var det over 1.000 brukere som samtidig var inne på tjenesten.

Selv om besøkstallene på LetsBuyIts nettsider neppe er representative i juli og fellesferieperioden sammenliknet med aktiviteten resten av året, sier det seg selv at selskapet til Johan Stäel von Holstein må få opp aktiviteten på sine nettsider dramatisk for at selskapet skal kunne fortsette driften.


LetsBuyIt oppgir å ha levert over 214.000 produkter til kunder i Europa siden etableringen våren 1999. Selskapet sier imidlertid ingenting om for hvor mye den gjennomsnittlige kunden handler for.
Til toppen