BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bare én uke igjen for gammel IE

Har du ikke forlatt Internet Explorer 10 ennå, så er det jaggu på tide.

Livsløpet til Internet Explorer nærmer seg slutten. Straks er det bare IE11 som støttes.
Livsløpet til Internet Explorer nærmer seg slutten. Straks er det bare IE11 som støttes. Illustrasjon: digi.no og Flickr/Hefin Owen (CC BY-SA 2.0)
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. jan. 2016 - 09:07

Den 12. januar, tirsdag om en knapp uke, tar Microsoft i praksis livet av alle eldre utgaver av Internet Explorer. Fra da av er det i utgangspunktet kun Internet Explorer 11 og den nye Microsoft Edge, som vil bli støttet av selskapet.

Blant annet betyr utfasingen at det ikke lenger vil bli utgitt sikkerhetsoppdateringer til Internet Explorer 10 og eldre, i alle fall i de Windows-versjonene som de fleste bruker. Det finnes noen unntak fra denne regelen. De er oppgitt her.

Microsoft har flere ganger varslet om disse planene, senest i november i fjor, så de bør ikke komme som noen overraskelse.

Varsling

Det som vil skje på tirsdag, er at det vil bli installert en siste sikkerhetsoppdatering til de berørte IE-utgavene. Inkludert i denne oppdateringen følger også en ny funksjon som vil varsle brukerne om at levetiden til den berørte IE-utgaven som benyttes er over.

Det er dog mulig å skru av dette varselet ved å fikle litt i Windows-registeret.

Både Windows 7 med Service Pack 1 og Windows 8.1 støtter Internet Explorer 11, som normalt kan lastes ned via Windows Update.

Alternativer

Microsoft anbefaler i utgangspunktet disse brukerne å oppgradere til Windows 10, men mange har mer eller mindre bevisst valgt å vente med dette. Det er også en del som har valgt å rulle tilbake til Windows 8.1 etter å ha opplevd problemer med Windows 10.

Selv om man primært benytter en annen nettleser enn Internet Explorer i Windows, så bør man sørge for at det er den nyeste utgaven av IE som er installert, siden valget av foretrukket nettleser i blant kan bli ignorert av annen programvare.

Det at Microsoft offisielt faser ut IE10 og eldre, betyr at også de fleste nettsteder snart kan gjøre dette med god samvittighet.

I forbindelse med Office 365 har Microsoft selv riktignok satt grensen ved IE10. Brukere av eldre IE9 og eldre vil få redusert funksjonalitet, og noen tjenester vil ikke fungere i det hele tatt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.