Bare forsiktig vekst i Windows 7-bruken

Ingen umiddelbar masseflukt til Microsofts nye operativsystem.

Bare forsiktig vekst i Windows 7-bruken
Bilde:

I går var det en uke siden Microsoft gjorde Windows 7 offisielt tilgjengelig. I den forbindelse har vi forsøkt å se om lanseringen har ført til noen umiddelbar endring i besøksstatistikken, både for digi.no og vårt mer forbrukerorienterte søsternettsted, Dinside.no.

Vi har derfor sammenlignet tallene for onsdag den 21. oktober, dagen før lanseringen, med tallene for onsdagen etter.

Fra før visste vi at en ganske stor andel av digi.no-leserne allerede bruker Windows 7 når de besøker vårt nettsted.

Tallene fra den 21. oktober viser at 16,54 prosent av leserne våre benyttet Windows 7, dagen før Windows 7-lanseringen. Vi vet derimot ikke om hvor mange av disse som har den endelige utgaven. Testprogrammet i forkant av lanseringen har vært svært omfattende, og mange vil kunne benytte en testversjon i lang tid ennå, før de må skaffe seg en vanlig lisens.

Den 28. oktober var andelen som benyttet Windows 7 vokst til 18,13 prosent, en økning på mindre enn 10 prosent og 1,6 prosentpoeng i forhold til tallene en uke tidligere.

Selv om økningen ikke er så stor, så er andelen høy, ikke minst med tanke på at andelen som bruker Windows Vista når de besøker digi.no var på 20,5 prosent den 28. oktober.

Windows 7 ser ut til å vinne andeler fra både Windows Vista, Windows XP og Mac OS X. Men det er selvfølgelig altfor tidlig å si om det er noen varig trend.

På Dinside.no var andelen lesere som benyttet Windows 7 allerede før lanseringen betydelig lavere enn hos digi.no. Det er ingenting overraskende ved dette, da målgruppen til Dinside.no favner langt bredere enn målgruppen til digi.no.

Den 21. oktober var det likevel 4,80 prosent av Dinside.no-leserne som benyttet Windows 7. Denne andelen hadde vokst til 6,96 prosent den 28. oktober.

Dette er i prosent en økning på 45 prosent, og 2,16 prosent mer enn en uke tidligere.

Andel Windows 7-brukere på digi.no og Dinside.no før og etter lanseringen av operativsystemet.
Andel Windows 7-brukere på digi.no og Dinside.no før og etter lanseringen av operativsystemet.

Det som kan bli spennende, er om bruken av Windows 7 får et raskt oppsving fra og med den 31. oktober. Først da blir operativsystemet mulig å få kjøpt separat på norsk.

De som har kjøpt Windows 7 i Norge så langt, har gjort dette i forbindelse med kjøp av ny pc eller ved å kjøpe en i utgangspunktet engelskspråklig utgave av operativsystemet.

I tillegg kommer de mange som har tilgang til Windows 7 gjennom abonnementsordninger eller spesielle avtaler med Microsoft.

Uansett må det tas med i beregningen av tallene nevnt over er hentet fra enkeltdager, og at tallene ikke ville vært helt de samme dersom vi hadde tatt utgangspunkt i et sett med andre dager.

    Les også:

Les mer om: