ANALYSER

Bare halvparten av dagens PCer takler Vista

Gartner spår enten problemer for Microsoft eller gode tider for PC-bransjen etter at Vista er lansert.

7. apr. 2006 - 10:21

I en ny rapport fra Gartner skriver de at Microsofts Windows Vista vil kunne brukes på nesten samtlige PCer som er i bruk i dag, men at bare cirka halvparten vil kunne få full glede av de mange nye funksjonene.

- Selv om nesten alle PCer på markedet i dag vil kjøre Windows Vista, estimerer vi at omtrent halvparten ikke vil gjøre brukerne i stand til å ta i bruk de avanserte Windows Aero brukergrensesnittene, skriver Gartner.

Gartner anbefaler alle som kjøper Windows Vista til å minst ha en gigabyte minne på maskinen de kjøper. Dersom de planlegger å kjøre virtualiseringsprogrammer, mener Gartner at de bør legge på 512 megabyte. De må også ha et nyere grafikkort for å kunne håndtere Windows Vistas nye Aero brukergrensesnitt. Microsoft på sin side har spesifisert 512 megabyte minne og en moderne prosessor som krav for å bruke det nye operativsystemet.

- Fordi de fleste organisasjoner beholder sine PCer i mellom tre og fem år, anbefaler vi tre år for bærbare maskiner og fire år for desktop-maskiner. PCer som kjøpes i 2006 vil brukt lenge etter at Vista lanseres, sier Gartner i sin rapport.

Selv om de fleste bedrifter og større organisasjoner venter en stund etter lansering av et nytt operativsystem, mener Gartner at de bør begynne å tenke på det allerede nå.

- Organisasjoner som planlegger å oppgradere 2006 PCer til Windows Vista, eller som vil holde sine opsjoner åpne, må kjøpe riktig PC nå for å redusere senere migreringskostnader, skriver Gartner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.