UTVIKLING

Bare halvparten leverer programvare i tide

Forsinkelser må forventes, viser ny utviklerundersøkelse.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. des. 2010 - 12:41

Analyseselskapet Evans Data har intervjuet mer enn 1200 utviklere i regionene EMEA (Europe, the Middle East and Africa) og APAC (Asia Pacific), samt i Nord-Amerika om en rekke relevante temaer.

Blant det analyseselskapet har undersøkt, er i hvor stor grad utviklerne greier å levere programvare etter tidsplanen. Undersøkelsen viser at halvparten av alle programvaresprosjekter blir forsinket.

Det er også store regionsforskjeller på hvor ofte prosjektene blir forsinket. I Europa leverte bare 36 prosent av utviklerne sitt siste prosjekt i tide, og under 60 prosent leverte det innen tre uker etter denne planlagte datoen.

Flinkest til å levere i tide er utviklerne i Nord-Amerika. 51 prosent levert det siste prosjektet innen den planlagte leveringsdatoen, mens to av tre leverte det mindre enn tre uker forsinket.

Andelen av utviklere i Asia og Stillehavsregionen som leverte i tide, skal være en smule lavere enn i Nord-Amerika, men 71 prosent leverte sitt siste prosjekt mindre enn tre uker på overtid.

De som i størst grad leverte i tide, var utviklere som lagde interne applikasjoner for større bedrifter.

Undersøkelsen viser også at mens utviklerne setter stor pris på smidige metoder, er sannsynligheten for at et prosjekt blir innstilt lavest når fossefallsmodellen eller målingsbaserte modeller som ITIL eller Six Sigma, benyttes.

Innstillingen av prosjekter skjer som oftest i kodingsfasen i EMEA og Nord-Amerika, mens i APAC-regionen skjer innstillingen av prosjekter som oftest i forbindelse med ekstern betatesting.

– Når et prosjekt innstilles, er det ikke nødvendigvis helt bortkastet. De fleste er i stand til å bruke deler av kode i senere prosjekter, sier Janel Garvin, administrerende direktør i Evans Data, i en pressemelding.

I pressemeldingen omtales ellers bare nordamerikanske forhold. Det fortelles av 27 prosent av utviklerne benytter HTML5, mens ytterligere 48,9 prosent har planer om å gjøre dette.

46 prosent av utviklerne benytter sikkerhetsverktøy i forbindelse med design og utvikling. Det oppgis ikke i pressemelding hva slags sikkerhetsverktøy det her er snakk om.

Siden forrige undersøkelse, som ble gjort tidligere i år, har Windows 7 erstattet Windows XP som den mest brukte utviklingsplattformen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.