Bare pek på databasen, så bygges nettstedet

Bare pek på databasen, så bygges nettstedet

Microsoft har utviklet et verktøy som automatisk kan lage et nettsted basert på dataene i en eksisterende database.

Microsoft introduserte i fjor høst en teknologi som kalles LINQ (Language Integrated Query). Denne gjør det mulig for utviklere å gjøre spørringer mot blant annet relasjonsdatabaser uten å måtte kunne språket SQL.

Nylig har Microsoft lansert en prototyp av et verktøy som går enda lenger. Det nye verktøyet, Blinq, er basert på LINQ, og beregnet for å bygge ASP.Net 2.0-baserte nettsteder. Det vurderes nå om verktøyet skal følge med neste utgave av Visual Studio, skriver Infoworld.com.

    Les også:

Blinq er et kommandolinjeverktøy som skal gjøre det svært raskt og enkelt for webutviklere å bygge nettsteder basert på data fra en SQL Server-database.

- Bare pek på en SQL-database for Blinq, og den vil opprette et nettsted med sider som viser sortert og sideinndelt data, lar deg oppdatere eller slette oppføringer, opprette nye oppføringer og følger forbindelser mellom tabeller i databasen din, skriver Polita Paulus i dette blogginnlegget. Paulus er utvikler i Microsofts ASP.NET-team.

Hun skriver videre at brukerne av Blinq ikke trenger å kunne SQL, fordi LINQ vil genere de nødvendige, optimaliserte spørringene som er nødvendige for å vise dataene bruker ønsker. Hun understrer at alt Blinq lager er ment som et utgangspunkt for et nettsted. Det må selvfølgelig tilpasses med layout og annet etterpå.

Microsoft tilbyr ikke support til brukere av Blinq, og det er heller ikke tillatt å bruke LINQ i produksjonssammenheng. Noen mulighet til å benytte Blinq i annet en til testing, vil først eventuelt kunne skje nå Visual Studio-versjonen med kodenavnet Orcas blir lansert. Det er ventet at det vil skje i 2007, en stund etter lanseringen av Windows Vista og Office 2007.

Mer informasjon, samt nedlastingslenker til Blinq og LINQ, finnes her.

Til toppen