Bare Staten får legge video på nett

Kinesiske myndigheter har et nytt utspill for å få kontroll over Internett-bruken.

Kinesiske myndigheter har et nytt utspill for å få kontroll over Internett-bruken.

Hongkong (NTB-AP): Kinesiske myndigheter har bestemt at bare statlige selskaper får lov til å legge ut videoer på internett. Internettleverandører pålegges å rapportere videoer med tvilsomt innhold.

De nye reglene trer i kraft 31. januar, men ble omtalt av kinesiske mediemyndigheter på deres nettsider torsdag. Reglene er et nytt tiltak for å få kontroll med elektroniske medier.

Det er uklart hvordan reglene vil slå ut for nettleverandører som YouTube og andre som har tilgjengelige nettsider i Kina, men er basert i andre land.

Reglene fastslår at nettsider som legger ut videoer eller tillater at andre legger sine videoer ut via dem, må være statseide eller statskontrollerte. Flertallet av videoleverandørene i Kina i dag er private.

Det er forbudt å publisere videoer som omtaler statshemmeligheter, skader Kinas rykte, ødelegger den sosiale stabiliteten eller inneholder pornografi. Leverandører må slette eller rapportere slikt innhold.

– De som leverer videotjenester på internett, må tjene folket og sosialismen og overholde sosialistiske moralregler, heter det.

    Les også:

Til toppen