UTVIKLING

«Bare» tre nye utgaver av Visual Studio

Microsoft forenkler utvalget.

Visual Studio kommer i ny utgave i år. Denne esken tilhører Visual Studio 2013.
Visual Studio kommer i ny utgave i år. Denne esken tilhører Visual Studio 2013. Bilde: EuroSys
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. apr. 2015 - 08:49

Utviklere vil bare utgangspunktet bare kunne velge mellom tre ulike versjoner av Visual Studio 2015, Community, Professional og Enterprise. Dagens utgave, 2013, finnes derimot i fire versjoner, men Premium og Ultimate er med 2015-utgaven blitt slått sammen til Enterprise.

Prosjektstørrelser

Community-utgaven vil fortsatt tilbys gratis og er beregnet for undervisning, forskning og små utviklergrupper. Med denne kan man lage applikasjoner til både web og Windows Desktop, samt kryssplattform-apper til Android, iOS og Windows.

Også Professional-utgaven er beregnet for individuelle utviklere eller små grupper. Men den inkluderer mer avanserte verktøy, blant annet planleggingsverktøy for smidige utviklingsprosjekter og mer samarbeidsverktøy. Utgaven har støtte for Team Foundation Server, System Center, Sharepoint og Project, i tillegg mer avansert versjonskontroll og rapportering. Dessuten er et MSDN-abonnement (Microsoft Developer Network) inkludert i prisen på 1199 dollar.

Enterprise-utgaven er beregnet for de større utviklergruppene og -prosjektene. Den inkluderer blant annet mange flere testverktøy, verktøy for å håndtere komplekse løsninger og et MSDN-abonnement med utvidede fordeler. Prisen ligger på 5999 dollar, betydelig lavere en dagens Visual Studio Ultimate 2013, som koster 13 299 dollar.

En mer detaljert oversikt over forskjellene på de tre utgavene, finnes her. Det er ventet av Visual Studio 2015 vil lanseres i løpet av sommeren, nokså samtidig med Windows 10. Det er mulig å laste ned tidlige versjoner av utviklingsverktøyet fra denne siden.

Men det er mer

Nå viser det seg at det seg at versjonsutvalget ikke er fullt så oversiktlig like vel. Microsoft skal også tilby Visual Studio Express 2015, som er enda enklere enn Community-utgaven. Dessuten skal Visual Studio Professional 2015 også kunne kjøpes uten MSDN-abonnement. Selskapet skal også tilby Visual Studio Test Professional with MSDN og Visual Studio Team Foundation Server 2015

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.