BEDRIFTSTEKNOLOGI

Barn bør ikke bruke mobiltelefoner

Konklusjonen til lederen av det som tilsvarer den tyske Statens Strålevern, Wolfram König, er at barn ikke bør bruke mobiltelefoner, fordi en vet alt for lite om strålingen fra mobiltelefonene.

Frode Eriksen
2. aug. 2001 - 08:24

Ifølge Dagens Industri sier König i et intervju med Berliner Zeitung at strålingen gjør at en bør håndtere mobiltelefoner med den største forsiktighet.

Selv om en ennå ikke har funnet noen bevis for at stråling fra mobiltelefonen fører til helseskader, kan heller ikke det motsatte bevises; at mobiltelefonbruk er trygt, sier han.

- Foreldre bør se til å holde barn så langt ifra denne teknologien som mulig, siden enkelte mennesker er svært følsomme overfor stråling.

Det er utplassering av master i forbindelse med utbygging av mobilnett som er årsaken til at König tar opp saken. Han oppfordrer teleselskapene til ikke å markedsføre mobiltelefoner overfor barn, samt til at industrien skal oppgi strålingsverdier.

Det siste har industrien sagt seg enig i. Fra før oppgis strålingsverdier på terminaler som selges i USA. Snart vil også europeiske kunder få oppgitt strålingsverdier på terminalene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.