Barn-i-magen svanger med baby-tv

Barnimagen AS har sikret seg doménet baby.tv, og nedkommer med den nye internasjonale tjenesten i midten av februar. Dette blir den internasjonale satsingen til nettjenesten rettet mot gravide og småbarnsforeldre.

Redaksjonelle produkter rettet mot nisjen foreldre og barn kan glede seg over et produkt hvor målgruppen har ekstrem interesse i klart avgrensede perioder av sine liv, og hvor målgruppen fornyer seg selv jevnt og trutt. Det rekrutteres stadig nye foreldre, mens andre forsvinner inn i foreldre-og-tenåringståka og helt andre nisjer. Informasjonsbehovet for de nyrekrutterte er omtrent det samme som for forrige generasjon, og dermed kan utgiverne med hell gjenta seg selv med noen års mellomrom, og i praksis selge det samme produktet til stadig nye generasjoner.

Ekteparet Siri von Krogh og Ivar Steen-Johnsen har siden februar i år med suksess drevet web-tjenesten barnimagen.com. Antallet sidevisninger endte rundt 880.000 i november, og de har nå 8.200 registrerte brukere. 95 prosent er kvinner, og de aller fleste er mellom 20 og 35 år.

Ekteparets nett-baby vil knapt være et år gammel i det den internasjonale varianten lanseres. Terminen var opprinnelig anslått til 1. februar, men er nå flyttet til -- det er farlig å si slike datoer, men la meg tippe midten av februar, sier Ivar Steen-Johnsen til digitoday.

Steen-Johnsen hoppet av fra en ledende stilling i TV 2 for å hjelpe sin livsledsager, jordmoren Siri von Krogh, med nettjenesten for foreldre og vordende foreldre. Hans eget selskap, Live Broadband Production AS får oppdraget med å produsere de vel 100 videosnuttene som skal danne fundamentet for baby.tv. Videoene vil være håndgripelige råd og fakta om hvordan de mange nye situasjoner vordende foreldre har i vente skal håndteres, alt fra hvordan fødselen foregår til bleieskift. Tjenesten skal være tospråklig - engelsk og norsk.

For å tjene penger utvikler Barnimagen annonsekonsepter som er kjent fra TV. Sponsorer vil kunne kjøpe seg inn i de 100 videoene med reklame.

40 prosent av BarniMagen AS eies av ekteparet selv. Resten er i all hovedsak fordelt på venner og kjente.


+P.S. Visste du forresten at ....

Til toppen