Barne-PC-en fikk sine første store ordre

Med en kjempeordre fra Peru, ser det ut til å løsne for XO-maskinen fra OLPC.

Barne-PC-en fikk sine første store ordre

Med en kjempeordre fra Peru, ser det ut til å løsne for XO-maskinen fra OLPC.

Stiftelsen One Laptop Per Child kunngjorde i helgen at de har fått sine to første massebestillinger på barne-PC-en XO, beregnet på barneskoleelever i fattige land.

Regjeringen i Peru undertegnet lørdag en kontrakt der de kjøper 260 000 maskiner, mens Carlos Slim (se Mobil-guru fra Mexico rikere enn Bill Gates) har bestilt 50 000 enheter som han skal fordele til skoler i Mexico. I et intervju med Boston Globe sier OLPC-gründer, MIT-professor Nicholas Negroponte, at Slim er en «gammel venn» som har vært med på OLPC siden starten.

Bestillingene kom bare noen få dager etter at de første masseproduserte XO-ene var blitt delt ut i to skoledistrikter i Uruguay. Denne utdelingen er levende beskrevet på bloggen til Ivan Krstic: First OLPC deployment: now it’s real.

Negroponte sier til avisen at bestillingen fra Peru trolig vil utløse bestillinger fra flere andre land som hittil har sittet på gjerdet. I oktober og november var det i hovedsak to veldedige programmer som sørget for XO-salget.

Programmet «Give One Get One» der amerikanere og kanadiere kan betale 400 dollar for to XO mot at den ene gis bort til en skoleelev i et fattig land, har hittil solgt til sammen 190 000 enheter. Minst halvparten av disse er levert i fattige land: Flere kjøpere skal ha gått med på å gi bort begge maskinene de betalte for.

Et annet program som OLPC har satt i gang, «Give Many», går ut på å få veldedige organisasjoner til å kjøpe opp store mengder XO-er og gi bort alle: Det har hittil skaffet til veie flere tusen enheter.

    Les også:

Til toppen