Barnesandnoble.com melder stortap

Nett-bokhandelen Barnesandnoble.com rapporterte om større tap og lavere vekst en ventet. Amazon.com konkurrenten sliter i motbakke. Men nå lover selskapet profitt, om to år.

Nett-bokhandelen Barnesandnoble.com rapporterte om større tap og lavere vekst en ventet. Amazon.com konkurrenten sliter i motbakke. Men nå lover selskapet profitt, om to år.

Den høyprofilerte bokhandleren Barnesandnoble.com rapporterte et tap på kjedelige 45,4 millioner dollar, 408,6 millioner norske kroner, for andre kvartal i år. Samme periode i fjor fikk selskapet et tap på 22 millioner dollar, 198 millioner norske kroner.

Dette er et langt kjedeligere resultat enn det analytikere hadde ventet seg. Tapet ble per aksje på 31 cent, mens analytikerne bommet, og mente selskapet ville tape 18 cent.

Barnesandnoble.com har økt salget betraktelig, men ikke så mye som Amazon-konkurrenten ventet seg. Selskapet solgte for 67,4 millioner dollar, 606,6 millioner norske kroner. Dette er en økning på 76 prosent fra samme periode i fjor, da selskapet solgte for 38,2 millioner dollar, 343,8 millioner norske kroner.

Men ledelsen i Barnesandnoble.com er klare på at de skal levere profitt innen 24 måneder. - Vi har 350 millioner dollar i banken (3,15 milliarder norske kroner) og ingen gjeld. Vi skal levere profitt innen 24 måneder, sier Steve Riggio, en av toppsjefene i selskapet til Wall Street Journal.

Den tyske mediakjempen Bertelsmann eier 40 prosent av aksjene i Barnesandnoble.com sammen med moder-bokkjeden Barnes & Noble. Som digi.no har omtalt tidligere skal Bertelsmann være interessert i å overta Barnes & Nobles eierandel i netthandelen, og slå den sammen med sin egen BOL .com.

Les:


Tysk og engelsk fusjon skal ta Amazon.com

I så fall kan Bertelsmann sikre seg eierandeler ganske billig. Barnesandnoble.com, som er notert på Nasdaq, har sklidd fra 23,5 dollar på det høyeste til mandagens notering på fattige 4,43 dollar.

Til toppen