AVTALER & KONTRAKTER

Barnesikring på nett er norsk eksportvare

Norske EasyBits Software har tegnet flere utenlandske kontrakter for sin barnesikring på nett.

Norske EasyBits er i ferd med å få et fotfeste på verdensmarkedet med programvaren Magic Desktop. Sikkerhetsprogrammet installeres på en PC for å hindre uerfarne brukere fra utilsiktet tilgang til hovedbrukerens systeminnstillinger, programvare og data.

Skallet presenteres i et brukergrensesnitt tilpasset barn i alderen 2 til 12 år, og er i hovedsak beregnet på foreldre som ønsker å la unger leke seg med PC-en uten å risikere at de laster ned uønsket innhold fra Internett eller ødelegger noe på maskinen.

I Norge har Telenor forhandlet programvaren i et drøyt år som et tilbud til sine ADSL-kunder, og Expert-kjeden har akkurat fått Magic Desktop inn i sitt sortiment for videre salg.

I dag melder selskapet om en avtale inngått med det største belgiske telekomselskapet, Belgacom, om leveranse av selskapets programvare Magic Desktop til alle privatkunder. Belgacom har rundt en million nettkunder.

Med fokus på nettsikkerhet, har Belgacom valgt å gi et års abonnement på Magic Desktop til alle sine nettbrukere. Programvaren gir barna sikker Internett, et spam- og virusfri e-postprogram og en rekke lek- og lærprogrammer.

– Alt er samlet i barnas eget brukergrensesnitt, noe som også gjør at barna ikke kan endre eller slette andre filer enn sine egne på PC-en, sier daglig leder Lars Jølstad i EasyBits Software til digi.no.

Belgacom er den første utenlandske ISP-en som inngår avtale med EasyBits Software, men Jølstad forteller om seks nye kontrakter som vil bli undertegnet innen tre måneder, blant annet med Brasil.

EasyBits Software har utviklet tre ulike versjoner av programvaren. En for ISP-er, en for salg i butikk, som blant annet Expert tilbyr i Norge og en skoleversjon. Denne versjonen gis gratis til alle skoler og barnehager.

Veksten i nettbruken i Europa betyr et raskt økende markedet for sikkerhetsprodukter, som Magic Desktop. I dag finnes programvaren på elleve språk.

Jølstad mener nettlæring vil gi flinke barn, spesielt nå som skolene etter hvert vil digitaliseres. Snart blir det obligatorisk for alle førsteklassinger å kunne håndtere data, og et mål er minst tre PC-er per klasse.

– Som foreldre er vi ansvarlig for å beskytte dem mot en del innhold på nettet, og samtidig gi dem mulighet til å kommunisere med venner og familie og utfordres på læring. Derfor har vi samlet dette settet med programmer i en pakke, sier Jølstad.

Magic Desktop består av nettleseren My First Browser, e-postprogrammet Magic Mail og ni lek- og lærprogrammer for barn.

Magic Desktop ble lansert i juni i fjor. Jølstad tipper at det innen året vil være mellom 35.000 til 50.000 nye abonnenter. Selskapet vil omsette for mellom 7 til 10 millioner i år med et hyggelig resultat, tipper Jølstad.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.