Barnet skal hete Ephorma

Fusjonsbølgen i norsk dataindustri ruller videre. Ephorma heter resultatet av fusjonen mellom Telenor Allianse og fagtjeneste-delen av Posten SDS.

Fusjonsbølgen i norsk dataindustri ruller videre. Ephorma heter resultatet av fusjonen mellom Telenor Allianse og fagtjeneste-delen av Posten SDS.

Telenor og Postens dataselskap Posten SDS underskrev i dag en avtale om å slå sammen Telenor Allianse og divisjon fagtjenester i Posten SDS. Som offentliggjort i november legges hovedkontoret til Kristiansand med avdelingskontorer i Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Arendal og Oslo.

Ephorma AS, som det nye selskapet skal hete, vil omsette for vel 300 millioner kroner med 285 medarbeidere. Ephorma er avledet av ephor, det greske ordet for rådgiver. Ny administrerende direktør er Kjell Rune Nakkestad, tidligere sjef i Telenor Allianse.

Det fusjonerte selskapet blir en stor leverandør av programvare og drift til store offentlige kunder. Selskapet leverer systemer for saksbehandling, økonomi, personal, lønn, skatt og avgifter samt systemer for helse- og sosialsektoren. Over 200 av landets kommuner er kunder av Ephorma.

Bjørn Trondsen, administrerende direktør i Telenor Programvare, forteller at selskapene er slått sammen for å skape en større og tyngre aktør. Både internasjonalt og i Norge går det mot færre og større totalleverandører.

Gjennom en serie oppkjøp de siste årene har Merkantildata, Telenor og Ark-konsernet og IBM blitt mektige totalleverandører her i Norge. Samtidig arbeider Telenor og Telia med en fusjon mens Telenor Programvare nylig ble fusjonert med EDB ASA.

Til toppen