JUSS OG SAMFUNN

BarniMagen må stenge epost-tjeneste

Nyhetstjenesten Dagens Medisin melder at nettstedene BarniMagen og DinBaby.com stenger sine epost-baserte svartjenester for gravide og småbarnsforeldre på grunn av den nye personopplysningsloven.

Therese Werenskiold
13. mars 2001 - 13:08

Den nye personopplysningsloven krever konsesjon for å behandle sensitive helseopplysninger på nett. En konsekvens av dette er, ifølge Dagens Medisin, at nettstedene BarniMagen og DinBaby.com nå legger ned sine epost-tjenester og erstatter dem med en telefontjeneste i stedet.

Lurer du på hva personopplysningsloven innebærer? Ny lov om personopplysninger kommer snart - hvilket ansvar får du?
Nedleggelsen av epost-tjenestene skjer til tross for at de har vært svært populære. Det siste året har nettstedene besvart mellom 1000 og 2000 personlige epostmeldinger.

- En lov er en lov. Selv om ingen har klaget på noe, snarere tvert imot, må vi selvfølgelig følge loven. Vi snur på flisa og inviterer kvinnene til å ringe i stedet for å sende epost som nå er blitt for usikkert, sier redaktør Siri von Krogh til Dagens Medisin.

Nettredaktøren er opptatt av at kvinnene som henvender seg til tjenesten, skal være garantert anonymitet, slik den nye personopplysningsloven krever.

BarniMagen vil nå gå gjennom de tekniske og juridiske sidene ved virksomheten før epost-tjenesten åpnes igjen.

Gunnel Helmers i Datatilsynet synes det er bra at BarniMagen og DinBaby.com viser ansvar og forholder seg til lover og regler, og oppfordrer også andre nettsteder til å ta kontakt for å avklare forhold rundt sine tjenester.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.