Basefarm legger opp til kraftig vekst

Basefarm-sjef Grethe Viksaas vil vokse og ruster opp med moderne datahall for sine kunder.

Basefarm-sjef Grethe Viksaas vil vokse og ruster opp med moderne datahall for sine kunder.

Til tross for at nettdriftselskapet Basefarm ble etablert midt i dotcom-døden i 2000, har det klart seg overraskende bra gjennom de fem siste årene.

Selskapet hadde i fjor en totalomsetning på 64 millioner kroner, en sterk forbedring fra året før med en totalomsetning på 43 millioner kroner. Administrerende direktør Grethe Viksaas har tidligere uttalt til digi.no at selskapet i løpet av året skal ansette mellom 12 og 15 nye personer, som alle vil være teknikere.

Men Basefarm ruster også opp på andre måter. Basefarm har ifølge en pressemelding inngått en avtale med TDC Song om leie av en datahall. Avtalen har en totalverdi på 7,7 millioner kroner og løper over fem år, med mulighet til forlengelse.

Gjennom denne avtalen står Basefarm rustet for videre vekst med hensyn til datahallkapasitet for sine kunder. Det leide arealet skal imøtekomme morgendagens krav i forhold til strømforsyning, kjøling og fysisk sikkerhet.

TDC Song og Basefarm har allerede et omfattende samarbeid med overlappende kundedatabaser. Basefarm er TDC Songs driftsleverandør av generell serverdrift og produksjon av ISP-tjenester med spisskompetanse innen telekom og ISP-løsninger.

Administrerende direktør Ketil Kivedahl i TDC Song mener at datahallen vil fremstå som en av de mest moderne datahaller i Norge etter betydelig opprustninger.

Datahallen vil blant annet ha branncelle, mekanisk beskyttelse mot innbrudd og sabotasje, avbruddsfri strømforsyning, to atskilte kjølesystem, røyk- og fuktighetsdetektorer og adgangskontrollanlegg.

Til toppen