Abonner

Basefarm opptatt i eksklusiv sikkerhetsklubb

I samme selskap som Apple og Interpol.

Basefarm er som eneste norske driftsleverandør tatt opp som fullverdig medlem i sikkerhetsorganisasjonen FIRST.
Basefarm er som eneste norske driftsleverandør tatt opp som fullverdig medlem i sikkerhetsorganisasjonen FIRST. Bilde: Marius Jørgenrud

IT-driftsselskapet Basefarm melder at de har blitt tatt opp som offisielt medlem i den globale sikkerhetsorganisasjonen FIRST.

– Det gir Basefarms sikkerhetsteam enda raskere og mer effektivt tilgang til sikkerhetsrelatert informasjon, skriver selskapet i en pressemelding.

FIRST (Forum for Incident Response and Security Teams) beskrives i meldingen som den ledende sikkerhetsorganisasjonen innen IT-bransjen på verdensbasis. Hensikten til «klubben» er å samarbeide for å hindre at sikkerhetsproblemer oppstå, og legge til rette for utveskling av erfaringer og informasjon medlemmene mellom. Det skal være strenge krav til å bli medlem.

–Vårt medlemskap i FIRST gjør at vi kan svare enda raskere på sikkerhetstrusler og jobbe proaktivt sammen med andre selskaper for bedre sikkerhetsløsninger. Basefarm har alltid vært opptatt av sikkerhetsspørsmål, og medlemskapet gjør at vi styrker vår posisjon ytterligere. Det er også et bevis på at vi har alle rutiner og sikkerhetsprosedyrer på plass, for uten det ville vi aldri vært aktuelle for medlemskap i FIRST, sier Fredrik Svantes, leder av Basefarm sitt sikkerhetsteam BF-SIRT.

På verdensbasis er selskaper og organisasjoner som Apple, AT&T, IBM, Interpol og NASA medlemmer. I Norge er det, etter Basefarms inntreden, nå åtte medlemmer inkludert navn som Statoil, DNB og Telenor. Basefarm er den eneste driftsleverandøren i Norge.

– Terskelen for å bli tatt opp som medlem er høy fordi medlemmene i organisasjonen må ha tillit til hverandre for å kunne utveksle sensitiv sikkerhetsinformasjon, skriver selskapet. Faktisk er opptakstavene i klubben at et eksisterende medlem må nominere nye deltagere. Det er Universitetet i Oslo sammen med svenske CERT som skal ha hjulpet Basefarm inn i det gode selskap.

    Les også:

Les mer om: