BEDRIFTSTEKNOLOGI

Basefarm sikrer seg

Blir Norges første hostingselskap sertifisert av kortselskapene.

Adm.direktør Bjart Kvamme i Basefarm melder at selskapet han leder har fått sertifisering til å håndtere pengetransaksjoner på nettet.
Adm.direktør Bjart Kvamme i Basefarm melder at selskapet han leder har fått sertifisering til å håndtere pengetransaksjoner på nettet. Bilde: Basefarm
5. okt. 2011 - 07:58

Som Norges første hostingselskap er Basefarm PCI-DSS sertifisert som hardware-, web- og tjenestetilbyder. Det melder selskapet i en pressemelding.

– Med sertifiseringen forsterker vi vår konkurranseevne inn mot selskaper som tar betaling over nett, og inn mot drift av tjenester for bank- og finans, sier administrerende direktør Bjart Kvarme i Basefarm.

PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) beskriver krav som må oppfylles av en virksomhet som overfører, behandler eller oppbevarer kortnummer, inklusive krav til planmessig kontroll for å vise at kravene blir fulgt.

– Hvis penger eller data går tapt som følge av at PCI-DSS-krav ikke er tilfredsstilt vil aktøren kunne være erstatningspliktig, sier Kvarme.

Standarden gjelder for kort fra selskaper som Visa, MasterCard, American Express, Diners, Discover og JCB. En PCI-DSS sertifisering er et absolutt krav for aktører som formidler eller behandler kortdata fra disse selskapene over Internett.

Basefarm har nå satt opp en sertifisert plattform for kunder som baserer seg for betaling over nett.

– Utover at de kan skilte med en sertifisert leverandør vil kundene få reduserte driftskostnader, få redusert risiko for misbruk av kortdata og få lavere kostander til forsikringer mot misbruk, sier Kvarme.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.