Hybrid nettsky

Basefarm skal være kundenes driftspartner for hele den hybride skyen

Samarbeider med blant annet Amazon og Microsoft.

Basefarm-sjef Bjart Kvarme forteller at selskapet vil ta ansvaret for virksomhetskritiske løsninger også i den offentlige nettskyen.
Basefarm-sjef Bjart Kvarme forteller at selskapet vil ta ansvaret for virksomhetskritiske løsninger også i den offentlige nettskyen. (Bilde: Bo Mathisen)

Samarbeider med blant annet Amazon og Microsoft.

Basefarm kunngjorde denne uken at selskapet ikke bare er kan levere driftstjenester i egen serverpark og private nettsky, men også i de offentlige nettskyene til internasjonale leverandører som Microsoft og Amazon – eventuelt som en kombinasjon av begge deler, altså som en hybrid nettskyløsning.

Regulatoriske årsaker kan være en årsak til at kunder ikke kan velge å lokalisere alle dataene i en nettskyløsning utenfor Norge.

– Vi er nok bedre på å levere enn på å markedsføre, for vi har levert dette til kunder i et år allerede sier Basefarm-CEO Bjart Kvarme til digi.no.

– Vi kan ikke navngi kundene, men noen av dem har brukt denne leveransemodellen til å etablere seg utenfor Norden, både i Europa og i USA, sier Kvarme.

Les også: Bak kulissene utkjempes kampen om en av landets største IT-driftsavtaler

Nærmere driftspartneren

På bakgrunn av disse behovene har Basefarm utviklet et driftskonsept for hybrid nettsky, hvor selskapets serviceapparat kontinuerlig overvåker driften av hele den hybride skyen.

Noe av det som skiller denne driftsmodellen fra tradisjonell serverdrift, er ifølge Kvarme at man i stedet for å patche, gjerne heller installerer tjenestene på en ny og oppdatert plattform og rett og slett dreper det gamle miljøet.

Kvarme mener at nærhet til driftspartneren blir enda viktigere når flere velger å bruke den offentlige skyen til virksomhetskritiske tjenester

Han sier at kundene som tar i bruk den hybride nettskyen, først og fremst vil være ganske store aktører med betydelig skaleringsbehov eller kunder i andre deler av verden.

Basefarm opplyser for øvrig at selskapet merker økt interesse fra internasjonale skyleverandører som ønsker å jobber tettere sammen med tjenesteleverandører som Basefarm, for å bruke dette forholdet som en salgskanal for offentlige skytjenester.

Les også: – Hybride skyløsninger gjør det enklere å beskytte eksisterende it-investeringer

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen