Basefarm uberørt av krisene

- Vi er tilbake i vår normalt gode utvikling.

Driftsleverandør Basefarm omsatte i fjor for 332 millioner kroner. Det er rekord, og 20 prosent mer enn året før.
Driftsleverandør Basefarm omsatte i fjor for 332 millioner kroner. Det er rekord, og 20 prosent mer enn året før. (Bilde: Marius Jørgenrud)

- Vi er tilbake i vår normalt gode utvikling.

Som alle andre ble også Basefarm preget av finanskrisen som herjet for et par år siden, men nå er veksten tilbake som før.

I fjor økte de omsetningen med 20 prosent til 332 millioner kroner, og satt igjen med et EBITDA-driftsresultat på 65 millioner kroner. Det fremgår av regnskapet for 2011 som ble lagt frem i dag.

Fallende marginer

En solid driftsmargin på rundt 24 prosent de tre foregående årene faller imidlertid nå til 19,5 prosent. Men dette, samt at resulatet før skatt i 2011 ble to millioner kroner lavere enn året før, skyldes investeringer for fremtiden.

- Vi er tilbake i vår normalt gode utvikling, og har lagt bak oss et sterkt år, sier konsernsjef Grethe Viksaas i Basefarm.
- Vi er tilbake i vår normalt gode utvikling, og har lagt bak oss et sterkt år, sier konsernsjef Grethe Viksaas i Basefarm.

Europa-satsing

Konserndirektør Grethe Viksaas forklarer den fallende driftsmarginen med oppkjøp av Webdeal og nederlandske Bluedome.

- Vi gjorde to oppkjøp i fjor, både Webdeal og Bluedome i Nederland. Det har vært krevende integrasjoner som koster både ressurser og penger. I tillegg har vi jobbet med PCI-DSS-sertifiseringen (for håntering av korttransaksjoner på nett, journ.anm.), som heller ikke er gratis, sier Viksaas til digi.no.

Uberørt av Altinn-feil

Basefarm har vært mye i mediene den siste tiden, som ansvarlige for driften av rapporteringsportalen Altinn, der årets fremleggelse av selvangivelsen ble skandalepreget. Men også i fjor feilet Altinn-løsningen.

Fjorårets problemer med Altinn har ikke preget resulatene til Basefarm på noe vis, forsikrer Basefarm-direktøren.

Hun virker mindre sikker når vi spør om 2012-problemene til Altinn, der den største skandalen oppsto da flere fikk opp personlige opplysninger om brukeren «Kenneth».

- Det er litt for tidlig å si noe om [årets problemer med Altinn vil prege Basefarm sin økonomi, journ.anm.]. Vi har foreløpig ikke tatt den diskusjonen med kunden, men det vil i så fall ikke bli noe dramatisk, bedyrer Grethe Viksaas.

Om fremtidsutsiktene sier hun:

- Inneværende år ser veldig bra ut. Det er godt nysalg i Norge og det går bra i Sverige. Vi jobber også med nye konsepter i Nederland, men det er såpass lite at det ikke påvirker. Totalen ser bra ut, med mindre det skjer noe dramatisk, sier konsernsjefen til digi.no.

Basefarm fikk i fjor en rekke nye kunder, deriblant Sparebank 1, Santander, PayEx og Forbrukerrådet. Det forlenget også avtaler med blanet annet Dagbladet, Color line, Norwegian og TV4. Ved årsskiftet hadde de rundt 260 ansatte, som er 50 flere enn ved utgangen av 2010.

Hovedaksjonær i Basefarm er investeringsselskapet Reiten & Co med 72 prosent eierandel. Selskapet har hatt kontinuerlig omsetningsvekst siden oppstarten sommeren 2000, og har fått utmerkelse som gasellebedrift fem ganger, og sist i 2010.

    Les også:

Til toppen