Baserer GPS-enhet på Linux-plattform

Amerikanske Dash tar i bruk åpen kildekode og plattformen fra mobilen Neo 1973 i en ny GPS-enhet.

Baserer GPS-enhet på Linux-plattform

Amerikanske Dash tar i bruk åpen kildekode og plattformen fra mobilen Neo 1973 i en ny GPS-enhet.

Mobiltelefonen Neo 1973, som kom på markedet i fjor i en utviklerutgave, fikk mye oppmerksomhet fordi den er basert på fri programvare og åpen kildekode. En konsumentversjon av mobilen, basert på en ny generasjon av både maskin- og programvaren, skal bli kunngjort om kort tid, lover OpenMoko, som står bak mobilen.

Nå viser det seg at plattformen Neo 1973 bygger på, også er interessant for andre. Amerikanske Dash Navigation har med utgangspunkt i referansedesignen OpenMoko GTA0X videreutviklet plattformen for å bruke den i en separat navigasjonsenhet, Dash Express. Denne enheten tar i bruk applikasjoner utviklet av Dash, sammen med OpenMoko-kjernen, bootloaderen og maskinvare designet av OpenMoko og moderselskapet FIC i henhold til Dash' spesifikasjoner. FIC skal produsere enheten, som skal komme i salg i februar.

    Les også:

- Vi har alltid sett på Neo 1973 som noe mer enn en mobiltelefon. Den er et forvarsel på den kommende generasjonen med åpne mobile enheter rettet mot Web 2.0 og det sosiale nettverksmarkedet, sier Sean Moss-Pultz, sjef i OpenMoko, i en pressemelding.

- Vi visste at dersom vi kunne gjøre mobilen fri, ville andre bruke den som springbrett og bygge revolusjonerende produkter, hevder Moss-Pultz.

Dash Express framstår først og fremst som en GPS-enhet for bruk i bilen. Den er utstyrt med 4,3 tommers skjerm og kan sende og motta data via WLAN og GPRS. Dataoverføringen kan brukes sammen med en frivillig abonnementsordning, hvor blant annet programvare og trafikkdata oppdateres automatisk.

Trafikkdataene er basert på ulike kilder, inkludert informasjon som sendes anonymt fra andre Dash Express-enheter.

Ved søk etter for eksempel spisesteder, benyttes Yahoo! Local-tjenesten i stedet for mer statisk informasjon lagret i enheten.

Ulempen ved denne metoden er selvfølgelig at brukeren må betale for datatrafikken. Ved bruk i utlandet kan en slik metode fort bli dyrt.

Det loves også personlig tilpasning av søkeknapper og annet, samt utveksling av oppsett med andre via et eget nettsted.

Dash Express vil i første omgang selges direkte fra Dash Navigation for 600 dollar. Abonnementsordningene koster fra 10 dollar i måneden.

Til toppen