RESULTATERFINANS

Bay-advarsel i fallende IT-marked

Bay Networks var tirsdag nødt til å sende ut en advarsel til markedet om at resultatene for inneværende kvartal ikke blir så gode som forventet. Sammen med fall i flere toneangivende amerikanske selskapet førte dette til et tilbakegang i Nasdaq Composite-indeksen på 8,9 poeng til 1779,3 poeng tirsdag.

Eirik Flaa
18. mars 1998 - 10:23

Nok et amerikansk IT-selskap mått tirsdag krype til korset og berette overfor markedet at inneværende kvartal blir dårligere enn antatt. For Bay - som for mange andre i bransjen - er generelt lavere prognoser på etterspørselen hovedårsaken til fallet, men også den tøffe konkurransen med storebror Cisco er et problem for Bay på marginsiden. Totalt regner Bay med å redusere omsetningen med 10 prosent fra foregående kvartal da selskapet omsatte for 645 millioner dollar. Omsetningen blir likevel bedre enn tilsvarende kvartal ifjor da selskapet solgte nettverksutstyr for tilsammen 513 millioner kroner.

For Bay Networks-aksjen resulterte gårsdagens innrømmelse i et verdifall på 2,7 dollar til 26,7 dollar på New York Stock Exchange (NYSE) som forøvrig viste generell positiv utvikling tirsdag. De fleste teknologiaksjene i USA finner man imidlertid på den noe mindre Nasdaq-børsen, og her falt den såkalte Composite-indeksen med 8,9 poeng til 1779,3 poeng. Årsaken var blant annet fall i aksjene til Bays konkurrenter, Cisco, 3Com og Ascend Communications, men også prosessorfabrikantene -Intel og AMD- og PC produsentene -Dell, Compaq og Apple - tapte seg noe.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.