BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bay dumper prisene - og går for ATM

Skal du bygge nytt eller modernisere din bedrifts lokalnett? Da kan det være lurt med en telefon til daglig leder Jan Søgaard i Bay Networks. Selskapet varsler nå sterkt reduserte priser på multiprotokoll-ruting.

Øystein Kvistad
21. mai 1997 - 18:21

Svitsjing, med både OSI-lag 2 og lag 3- funksjonalitet, er en av hjørnestenene i Bay Networks strategi for såkalt Adaptive Networking som skal utvikle dagens nettverk til morgendagens IP-optimerte nett. Utviklingen for dagens nettverk drives av tre krefter: Den økende interessen for Internett, den stadig sterkere rollen for den standardiserte Internett-protokollen (IP), samt kostnadseffektiv maskinvare basert på ASIC-teknologi.

- Gjennom å kombinere vår erfaring og kunnskap innen ruting med avansert utvikling innen ASIC teknologi, kommer vi til å kunne presse ned kostnadene for multiprotokoll ruting til en tiendedel av dagens nivå for en IP-optimert svitsj, sier Jan Søgaard, daglig leder for Bay Networks, i en pressemelding.

I Bays strategi for svitsjing fokuseres det på at nye web-baserte tilpasninger stiller skyhøye krav til båndbredde og IP-ytelse og at ramme-teknologi kommer til å dominere i år 2000. Dessuten konstaterer Bay Networks at de tre variantene av Ethernet (Ethernet, Fast Ethernet og Gigabit Ethernet) og ATM, kommer til å drive utviklingen innen nettverksområdet.

- Det finnes ingen universalløsning. For kunder som behøver raskere løsninger enn dagens ruter-baserte nett er ramme-svitsjede nett et alternativ. For dem som vil bygge nett med maksimal skalerbarhet og fleksibilitet er ATM løsningen, mener Søgaard.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.