BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bay Networks fra bokser til programvare

IP Services kaller Bay Networks sitt nyeste initiativ innen sin strategi Adaptive Networking. Det dreier seg om programvaretjenester som skal effektivisere dataoverføring og optimalisere applikasjonskjøring på Internet Protocol-baserte nettverk.

Eirik Rossen
23. okt. 1997 - 15:17

Tjenestene skal ikke kreve maskinvare fra Bay Networks. Hensikten er ikke å få rutere eller svitsjer til å yte mer, men å sørge for at en organisasjons forretningsmodell kan realiseres så effektivt som mulig, heter det i uttalelser fra selskapet.

Tjenestene fordeler seg på tre områder:

  • Enabling Services skal gjøre det mulig å opprette retningslinjer for brukere, og for hvordan ulike tjenester og brukere skal prioriteres i forhold til tilgjengelig båndbredde
  • Internetworking Services skal bidra til å videreføre tidligere investeringer i ikke-IP-baserte miljøer, det vil si alt fra ikke-IP-baserte lokalnett til stormaskinmiljøer
  • Application Services skal legge forholdene til rette for bruk av Internett til anvendelser som multimedia, tale og faks

Dette innebærer at katalogtjenester og virtuelle private nettverk vil få en strategisk betydning i programvaretilbudet fra Bay Networks.

På katalogsiden opplyses det at IP Services omfatter teknologi fra det nylig oppkjøpte selskapet Isotro Network Management, kjent som NetID. Det dreier seg om en katalogapplikasjon som lar nettansvarlige knytte retningslinjer og ressurser til brukere på nettet. Det antas at Bay Networks snart vil kunngjøre at NetID evner å utveksle informasjon med katalogtjenestene til Microsoft, Netscape og Novell.

En annen applikasjon som nevnes, er versjon 12.0 av Bay Routing Software. Denne programvaren lar nettansvarlige holde av båndbredde for kritiske applikasjoner og tilordne ulik prioritet til forskjellige applikasjoner og brukergrupper. Den inneholder støtte for IPv6 - protokollen som skal erstatte dagens Internett-protokoll IPv4 - og for protokoller som har som formål å optimalisere båndbredden i nettet: Resource Reservation Protocol, IP Multicasting med flere.

Et tredje produkt som knyttes opp til IP Services, men som likevel omfatter bokser, er utstyr fra VPNet Technologies som gjør bruk av tunneller, autentisering og kryptering for å etablere virtuelle private nett på grunnlag av Internett-forbindelser.

Adaptive Networking-strategien til Bay Networks inneholder fire komponenter. Den første ble kunngjort i våres: høyhastighets svitsjing. IP Services utgjør den andre. De to siste dreier seg om fjerntilgang og nettstyring. Detaljer om disse vil bli kunngjort tidlig i 1998.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.