BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bay Networks: Instant Internet

Hensikten med den nye "Instant Internet"-boksen fra Bay Networks er å gi Internett-og intranett-tilgang fra et lokalnett enkelt og raskt, uten å måtte legge lokalnettet om til IP-protokollen.

Eirik Flaa
19. sep. 1997 - 17:37

Internett-protkollen IP tar over alt som er av datakommunikasjon utover lokalnettet. Mange nettverksleverandører er derfor opptatt av løsninger som gir lokalnett tilgang til IP-kommunikasjon - både intranett og Internett - uten å måtte legge om lokalnettet til IP. Blant dem er Bay Networks, som har kommet med en ny versjon av sin Instant Internet løsning, som skal kombinere utvidet funksjonalitet med enklere installasjon.

- Med denne løsningen tar det ikke mer enn et kvarter å koble et IPX-lokalnett (altså Novell-basert) opp mot Internett. Å installere en klient er gjort unna på to minutter, sier en av Bays norske eksperter på området, Irene Hortman, til digi.no. Selv mindre selskaper uten særlig IT-kompetanse skal kunne koble seg selv opp mot Internett.

Internett-pakken til Bay består av én fysisk enhet og en programvaredel. Programvaren er spesialsydd og gjør det mulig å kontrollere og sette begrensninger på klientenes bruk av Internett ned til minste detalj. Det er også lagt opp til at all bruk fra de ulike klientene kan loggføres. Nytt i denne runden er dessuten støtte for V.35-grensesnitt og Frame Relay, og innebygget 10/100 Mbps Ethernet.

Sikkerheten skal også være ivaretatt, blant annet gjennom et system som hindrer IP-trafikk utenfra å trenge inn på lokalnettet uten at noen av klientene har forespurt trafikken. Boksen fungere dessuten som en SOCS-tjener med maskinvarebasert brannmur.

Den fysiske enheten, kalt BayStack, koples rett på lokalnettet. På ut-siden kan man velge mellom en dobbel ISDN-linje, eller en fastlinje på inntil 2 megabiter per sekund. Lokalnettet kan i prinsippet ha uendelig mange klienter. Men dersom man har en ISDN linje på 128 kbps begrenser antallet seg naturlig.

- Det er likevel utrolig hvor mange klienter som kan betjenes effektivt av én 128 kb linje når linjekapasitet blir effektivt allokert, sier Hortman som til tross for lang erfaring og store ord fikk store problemer med å demonstrere Instant Internets fortreffelighet. Installasjonen som etter sigende skulle være svært enkel, så ikke ut til å fungere i det hele tatt under fredagens pressekonferanse. Det samme gjaldt en ny ISDN-ruter som ble demonstrert - heller ikke denne var enkel å få til å fungere. Ifølge Hortman skyldtes flausen en feil IP adresse, og vi får velge å tro henne - for denne gang.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.