BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bay Networks: Liten økning i omsetningen

Bay Networks gjorde analytikerne til skamme og forbedret omsetningen i fjerde fiskalkvartal 1997, selv om økningen var liten.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. juli 1997 - 15:37

Tirsdag annonserte Bay Networks sine tall for fjerde kvartal i fiskalår 1997. Omsetningen dette kvartalet var 543 millioner dollar, en liten forbedring i forhold til samme periode i fjor, hvor omsetningen var 535 millioner dollar. Analytikerne var mer negative og antok at omsetningen ville synke til 530 millioner dollar.

For kvartalet tok selskapet et tap på 118 millioner dollar, eller 59 cent per aksje, inkludert avskrivningen av 148,5 millioner dollar for pågående forskning og utvikling. Selskapet tjente derfor 30,5 millioner dollar, eller 15 cent per aksje, i fjerde kvartal. Dette er noe over de 12 cent per aksje analytikerne forventet.

Til Wall Street Journal sier representanter for Bay Networks at omsetningen i første kvartal 1998 vil øke noe i forhold til fjerde kvartal, selv om ordremengden vil synke fra 70 til 50 millioner dollar på grunn av sommersesongen.

Bay Networks ble grunnlagt i oktober 1994 som et resultat av sammenslåingen av SynOptics og Wellfleet. Ifølge Wall Street Journal fulgte det en del vanskeligheter med fusjonen, slik at selskapet ble hengende igjen mens Cisco og 3Com raste av gårde med spekulativ vekst.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.