BBC finner IT-jobben for deg på TV

BBC skal i en ny serie hjelpe en arbeidssøker med å finne den rette jobben i løpet av sju dager. I første program er skal de finne den perfekte IT-jobben.

BBC skal i en ny serie hjelpe en arbeidssøker med å finne den rette jobben i løpet av sju dager. I første program er skal de finne den perfekte IT-jobben.

Den britiske statskringkasteren BBC - British Broadcasting Corporation, starter denne våren opp programmet "The Candidate". Konseptet innebærer at et team skal finne den perfekte jobben til en jobbsøkende person i løpet av sju dager.

I det første programmet skal de lete etter en IT-jobb.

Den utvalgte kandidaten vil få råd fra nettgründere og netteksperter, muligheten for jobberfaring fra et ledende, britisk nettselskap, få utarbeidet en CV i samarbeid med en karriererådgiver og en image-analyse av en image-rådgiver.

Ifølge BBC-annonsen bør jobbsøkere som vil delta i programmet ha kunnskap om HTML og ulike typer programvare. Men det viktigste er "uendelig entusiasme og viljestyrke".

Den utvalgte kandidaten er ikke garantert jobb etterpå, men mulighetene er til stede, skal man tro egenannonsen BBC har laget for programmet.

- Vi ser etter energiske, entusiastiske personer som er desperate etter å jobbe med Internett. Vi mener ikke mennesker som allerede har startet en nettkarriere, men folk som genuint trenger vår hjelp til å få en fot innenfor, sier produsent Richard Hastings til avisen The Times.

BBC regner med at rundt 30 personer vil bli innkalt for å diskutere deres CV, hva de kan få ut av programmet og om de ville være komfortabel med et kamera-team i en jobbsøkersituasjon.

Til toppen