BBC må forsvare online-investering

BBC har ifølge egne estimater investert over 250 millioner kroner i sin webtjeneste. Et britisk parlamentsmedlem presser BBC på hvordan de kan rettferdiggjøre et slikt beløp.

BBC har ifølge egne estimater investert over 250 millioner kroner i sin webtjeneste. Et britisk parlamentsmedlem presser BBC på hvordan de kan rettferdiggjøre et slikt beløp.

Et medlem av det britiske arbeiderpartiet stilte denne uken spørsmål ved hvordan BBC kunne forsvare kostnader på 30 millioner pund, rundt 380 millioner kroner, i forbindelse med kringkasterens oppbygging av sine onlinetjenester.

Det britiske parlamentsmedlemmet, Derek Wyatt, som stilte spørsmål i forbindelse med et møte i Underhusets kulturkomité, har tidligere jobbet for BBC-konkurrenten BSkyB.

BBC styreformann Sir Christopher Bland svarte at de reelle investeringskostnadene lå på 20 millioner pund (254 millioner kroner etter dagens kurser), skriver BBC News.

Han forsvarte investeringene med at de har puttet store ressurser inn i det som de nå regner som det tredje kringkastingsmediet.

- Det er likevel lite i forhold til det totale BBC-budsjettet på to milliarder britiske pund årlig, sa Blend, som mente at det absolutt var riktig å betale så mye for en det kan kalte en "outstanding website".

Ifølge Blend er det de samme parlamentsmedlemmene som i dag stiller kritiske spørsmål, som for et par år siden insisterte på at BBC ikke måtte la sjansen går fra seg til å etablere seg på nettet.

BBCs generaldirektør Sir John Birt sammenliknet online-avgjørelsen med valget statskringkasteren foretok med TV-satsing på slutten av 30-tallet.

- Vi bør ikke tenke på online i forhold til hvor Internett befinner seg i dag, men hvor nettet kommer til å bevege seg i fremtiden. Det er veldig sannsynlig at online kommer til å bli måten alle typer tjenester vil bli distribuert på, sier Birt.

Til toppen