BEDRIFTSTEKNOLOGI

BBM klar for Android og iOS

Nå får langt flere tilgang til BlackBerrys meldingstjeneste.

I mai i år lovet BlackBerry-sjef Thorsten Heins at BBM-applikasjonen skulle bli tilgjengelig for Android og iOS i løpet av sommeren. Men det skjedde ikke før i går.
I mai i år lovet BlackBerry-sjef Thorsten Heins at BBM-applikasjonen skulle bli tilgjengelig for Android og iOS i løpet av sommeren. Men det skjedde ikke før i går. Bilde: Blackberry
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. okt. 2013 - 15:13

BlackBerry kunngjorde i går den offisielle lanseringen av BBM-apper for Android og iOS. Lynmeldings-, samtale- og videokonferansetjenesten BBM (BlackBerry Messenger) har lenge blitt ansett et av de største fortrinnene ved BlackBerry-plattformen, og mye tyder allerede på at interessen for tjenesten er stor også blant Android- og iOS-brukerne.

Allerede i september kom BlackBerry med BBM til Android. Men applikasjonen ble trukket tilbake etter åtte timer på grunn av en feil ved programvaren. I løpet av denne tiden skal mer enn 1,1 millioner Android-brukere ha tatt i bruk applikasjonen, dette til tross for at den ikke ble annonsert.

I tillegg skal mer enn én million iPhone-brukere har installert BBM ved hjelp av «side loading».

Nå kan BBM uansett lastes ned fra henholdsvis Google Play og Apples App Store. Men foreløpig er det bare brukere som har forhåndsregistrert hos BlackBerry som får tilgang til tjenesten umiddelbart. Det skal dreie seg om seks millioner brukere.

Alle andre må stille seg i kø og vente på tur. BlackBerry lover håndtere køen raskt. I alle fall fem millioner av også disse nye brukerne skal ha fått tilgang.

BlackBerry lanserte tidligere i år operativsystemet BB10 og smartmobiler basert på dette, men lite tyder på at dette har stoppet nedgangen i salget av selskapets smartmobiler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.