FORBRUKERTEKNOLOGI

BBS advarer mot julerush i dag

Mange får lønn i dag, og BBS forventer stort press på betalings-systemene.

10. des. 2007 - 08:57

Bankenes Betalingssentral (BBS) har i dag sendt ut et varsel der de advarer om at det kan bli forsinkelser på betalingssystemene i dag.

Ifølge BBS får svært mange nordmenn utbetalt desemberlønningen i dag, 10. desember, og det betyr at julehandelen for alvor tar fatt. Hvert år registrerer BBS et markant hopp i kortbruken og handelsvolumene den samme dagen som desemberlønningen kommer.

- De som hadde håpet å styre unna det store julerushet har nå ikke mange timene igjen. Fra tidlig i ettermiddag vil køene bli lengre og lengre ved kassene og det vil tette seg ved inn- og utganger, sier kommunikasjonsdirektør Stein-Arne Tjore i BBS, i en pressemelding.

Basert på tall og statistikk utsteder BBS følgende varsel for de handlene i ettermiddag: Det er størst fare for kø i tidsrommet mellom 16:00 og 18:00. Dette varselet gjelder hele uken til og med fredag.

- Med unntak av de resterende søndagene tror jeg vi har sett den siste dagen før jul hvor det blir registrert under 3 millioner korttransaksjoner. I dagene som kommer vil vi i de mest hektiske periodene registrere mellom 500.000 og 700.000 korttransaksjoner i timen sier Tjore.

BBS skriver videre at de forventer mest kødannelse mellom 14:00 og 16:00 i helgene.

I år forventes ny kortrekord med 850 millioner korttransaksjoner. Den travleste handledagen før jul vil med stor sannsynlighet bli fredag 21. desember. I fjor var fredag 22. desember den aller mest hektiske handledagen, med i alt 4,4 millioner kortkjøp.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.