BEDRIFTSTEKNOLOGI

BBS inngår betalingsavtale med Telenor

Telenor skal levere og drifte nettverket for betalingsterminaler tilknyttet Bank-Axept systemet. Avtalen med Bankenes Betalingssentral gjelder ut år 2004 og er trolig den mest omfattende nettdriftsavtale i Norge både teknisk og økonomisk.

Frode Eriksen
3. apr. 1998 - 12:14

Avtalen mellom BBS og Telenor-selskapet Telenor Multicom AS knytter over 40.000 betalingsterminaler opp til BBS, som står for driften av Bank-Axept innsamlingssystem. Nettet overfører opp mot 200 millioner transaksjoner hvert år, kan håndtere over 100 transaksjoner per sekund og inneholder både faste og oppringte terminalløsninger. I tillegg vil samarbeidet mellom BBS og Telenor også omfatte telefoni og mobiltelefoni samt installasjon og service på betalingsterminalene.

Ifølge Dagens Næringsliv har avtalen en verdi for Telenor på rundt én milliard kroner.

- Vi har vært igjennom en grundig prosess, hvor også alternative nettoperatører i Norge har vært vurdert, sier administrerende direktør i BBS, Nils Landsnes.

- Det har vært viktig for oss å sikre kvalitet i nettet gjennom høy sikkerhet og kapasitet. Nettet skal stå for overføring av betalingstransaksjoner godt inn i neste årtusen og vi føler oss trygge på at Telenor kan levere et robust nettverk som både håndterer år 2000-utfordringen, krav til responstid og har den nødvendig fleksibilitet mot vekst som er viktig for nettet. Vi har gjennom denne sjuårige avtalen sikret dette til betingelser som vi tror vil være konkurransedyktige gjennom hele perioden, sier Landsnes.

Administrerende direktør i Telenor Bedrift og visekonsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, sier at avtalen er av stor økonomisk betydning for selskapet:

- Den har stor verdi både teknisk og økonomisk, og vi er svært fornøyd med å bli valgt som leverandør i sterk konkurranse med andre aktører i markedet, sier Baksaas.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.