BBS kjøper seg inn i Sverige

BBS inngår strategisk allianse og kjøper svensk selskap for å bli nordisk aktør innen terminalløsninger.

BBS kjøper seg inn i Sverige

BBS inngår strategisk allianse og kjøper svensk selskap for å bli nordisk aktør innen terminalløsninger.

BBS (Bankenes Betalingssentral) er en norsk IT-bedrift med en omsetning på 1,5 milliarder kroner. Selskapet har 700 ansatte og lever av å levere teknologitjenester til norske banker innen handel og varekjøp, regningsbetaling, informasjonstjenester, tillitstjenester og internbank/infrastruktur. Selskapet eies av de norske bankene, med DnB Nor og Nordea som de største eierne.

BBS ønsker å bli den ledende nordiske aktøren innen terminalløsninger og inngår nå et strategisk samarbeid med svenske Ingenico, samtidig som de kjøper deres svenske datterselskap, Ingenico AB.

Ingenico er ifølge BBS verdensledende på terminalløsninger. Datterselskapet som BBS nå har kjøpt, er nest størst på det svenske markedet. Størst i Sverige er selskapet Point. Kjøpet gir BBS 35 prosent av det norsk-svenske markedet.

BBS opplever at en rekke kjeder, spesielt innen varehandel, ikke lenger ser på markedene som nasjonale, men at de ønsker å forholde seg til en felles nordisk aktør når de skal velge løsninger betalingsterminaler slik at de slipper å forholde seg til ulike terminaler, programvare og servicetilbud.

– Vi ønsker nærhet til kunden samtidig som våre løsninger i stadig større grad bidrar til optimalisering av kundenes forretningsprosesser, noe som forutsetter lokal tilstedeværelse for å levere gode løsninger sier Erik Tomren, Direktør for handel og varekjøp i BBS i en pressemelding.

Ingenico ønsker å konsentrere seg om sin kjernevirksomhet, som er produksjon av terminaler. De har ønsket seg en samarbeidspartner for distribusjon og leveranser av løsninger i det nordiske markedet.

– For den svenske virksomheten innebærer dette at Ingenico AB for alvor blir en reell konkurrent til markedslederen i Sverige, sier administrerende direktør Michael Ericsson i Ingenico AB i en pressemelding.

Nå håper lederen for Ingenico at selskapet blir et foretrukket valg for banker og finansinstitusjoner når de skal inngå samarbeid med leverandører av kort- og betalingsløsninger.

Til toppen