BBS skal samle de andre bankene

Bankenes Betalingssentral skal la kundene til Kreditkassen og de andre bankene handle og bruke Internett trygt.

Bankenes Betalingssentral skal la kundene til Kreditkassen og de andre bankene handle og bruke Internett trygt.

Ved siden av Posten SDS og Telenor/Den norske Bank, arbeider også Bankenes BetalingsSentral (BBS) med å lage et system for trygg netthandel. Eid av alle bankene, utvikler den tidligere giro-sentralen nå et system for digitale sertifikater.

- Vi lager et system som våre eiere, blant annet Kreditkassen, skal bruke for både å la sine kunder handle, men også signere og sende dokumenter over Internett, forteller Lars Peder Nordbakken, informasjonssjef hos BBS til digitoday.no.

Men BBS mister trolig en viktig kunde: DnB er Norges største bank, men kjører sitt eget løp med Telenor. Nordbakken hevder likevel at DnB er med i BBS-prosjektet.

Telenor/DnB, Posten SDS og BBS har alle forskjellige løsninger på hvordan de vil la kundene legitimere seg på en sikker måte. Telenor/DnB vil la kunden bruke mobiltelefon og Posten SDS vil utstyre folk med et smartkort.

- Bankene som bruker vårt system skal levere programvare-baserte sikkerhetsystemer. Vi tror enda det er noen år til smartkort-stasjoner blir vanlig i PC-er, sier Nordbakken.

BBS er i gang med det første pilotprosjekt og skal kjøre flere prøver utover høsten. Bankene kan derfor ikke tilby BBS-systemet til sine kunder før tidlig neste år.

Les om de to andre aktørene som slåss om trygg netthandel:


Alle tippekunder får digitalt sertifikat
Vil la deg handle med mobiltelefonen

Til toppen