BBS skal samle de andre bankene

Bankenes Betalingssentral skal la kundene til Kreditkassen og de andre bankene handle og bruke Internett trygt.

Ved siden av Posten SDS og Telenor/Den norske Bank, arbeider også Bankenes BetalingsSentral (BBS) med å lage et system for trygg netthandel. Eid av alle bankene, utvikler den tidligere giro-sentralen nå et system for digitale sertifikater.

- Vi lager et system som våre eiere, blant annet Kreditkassen, skal bruke for både å la sine kunder handle, men også signere og sende dokumenter over Internett, forteller Lars Peder Nordbakken, informasjonssjef hos BBS til digitoday.no.

Men BBS mister trolig en viktig kunde: DnB er Norges største bank, men kjører sitt eget løp med Telenor. Nordbakken hevder likevel at DnB er med i BBS-prosjektet.

Telenor/DnB, Posten SDS og BBS har alle forskjellige løsninger på hvordan de vil la kundene legitimere seg på en sikker måte. Telenor/DnB vil la kunden bruke mobiltelefon og Posten SDS vil utstyre folk med et smartkort.

- Bankene som bruker vårt system skal levere programvare-baserte sikkerhetsystemer. Vi tror enda det er noen år til smartkort-stasjoner blir vanlig i PC-er, sier Nordbakken.

BBS er i gang med det første pilotprosjekt og skal kjøre flere prøver utover høsten. Bankene kan derfor ikke tilby BBS-systemet til sine kunder før tidlig neste år.

Les om de to andre aktørene som slåss om trygg netthandel:


Alle tippekunder får digitalt sertifikat
Vil la deg handle med mobiltelefonen

Til toppen