Be, Burst og Sun skårer jusspoeng mot Microsoft

En dommer har avvist Microsofts krav om å stanse søksmålene mot selskapet fra konkurrentene Sun, Burst og Be.

Dommer Frederick Motz har fått ansvaret for en rekke private søksmål mot Microsoft, også de to største fra AOL Time Warner og Sun. I flere avgjørelser fredag avviste han krav fra Microsoft, og slo blant annet fast at to mindre selskaper, Burst.com og Be Inc, har legitime grunner til å saksøke Microsoft.

All drift i Be opphørte i mars i år, men fordi det valgte oppløsning framfor konkurs lever selskapet videre som juridisk person med mulighet til å føre søksmål. Selskapets aktiva ble solgt til Palm i 2001.

Les også:

Be mener deres økonomiske problemer skyldes press fra Microsoft mot PC-leverandører, slik at disse ikke våget å forhåndsinstallere to operativsystemer på samme maskin.


Burst mener de ble presset ut av markedet for videostrømmende programvare som følge av Microsoft-press mot Intel og RealNetworks.

Dommer Motz spikket bort to av Suns 16 påstander mot Microsoft, knyttet til monopolene på henholdsvis operativsystemer og nettlesere for PC-er, men sa han ville se på dem igjen dersom Sun gjorde noen mindre endringer.

Før jul gikk Motz med på Suns krav om at Microsoft umiddelbart må distribuere en oppdatert Java virtuell maskin sammen med Windows. Men han overlot til partene å finne fram til hvordan dette best kunne ordnes. Begge har informert dommeren om at de har problemer med å bli enige.

Les også:

Til toppen