Be hopper på NC-racet

Også Be Inc, som har utviklet nisjeoperativsystemet BeOS, ser store muligheter i NC-markedet.

Be fremhever modulariteten og skalérbarheten i BeOS som utmerket for nettcomputeren. Jean-Louis Gassee hevder at BeOS ikke bare er bra skalérer oppover, men at systemet - i motsetning til andre systemer - skalérer meget bra nedover også.

- Vi har demonstrert BeOS på fire-prosessormaskiner, og vi jobber nå med en trimmet versjon som får plass på en 1,44 MB floppydisk, kan startes fra samme floppydisk og surfe på nettet med en $350 Pentium-klone, skriver Gassee i et nyhetsbrev.

Gassee fremhever reduserte eierkostnader som hovedpoenget med nettcomputer-arkitekturen og tror NC-en vil gjøre fremstøt i to inkarnasjoner. Den ene som intelligent terminal som gir et felles grensesnitt mot informasjon, og den andre som et informasjonsapparat i hjemmet.

- I den andre kategorien beviser WebTV og en voksende liste konkurrenter at det er et stort behov for nettsurfing uten PC, fortsetter Gassee.

Fordi Be har gitt opp sin rolle som maskinvareprodusent, er selskapet nøytral hva plattform angår. Selskapet har tro på at operativsystemet, BeOS, vil kunne spille en viktig rolle i informasjonsapparater som skal levere multimediarikt innhold.

Til toppen