BEDRIFTSTEKNOLOGI

Be og Power Computing skriver avtale

Like etter nyttår vil BeOS bli levert som et supplement til alle maskiner som leveres av Power Computing. I Norge vil det imidlertid ta ytterligere et par måneder før operativsystemet blir levert med maskinene.

Eirik Flaa
26. nov. 1996 - 14:50

Etter lange forhandlinger er det endelig klart: BeOS vil bli levert som et supplement til alle Power Computings mac-klonener fra nyttår. Be, som fortsatt har diskusjoner med Apple om et samarbeid i utviklingen av fremtidige Mac OS, hevder i en pressemelding at avtalen med Power Computing ikke utgjør noe vendepunkt i disse forhandlingene. Fremtiden til BeOS er derfor fortsatt usikker.

-Jeg er fortsatt ikke overbevist om at BeOS har noen reell framtid. Det gjenstår å se om det kommer tilstrekkelig tilgjengelig programvare på markedet, sier daglig leder i Ad Tech Norge, Stein Terje Skaar til digi:data. Ad Tech, som er eneleverandør for Power Computing i Norge, hadde ikke fått informasjon om avtalen da digi:data kontaktet dem, men Skaar hadde likevel en oppfatning om når operativsystemet vil være tilgjengelig i Norge.

-Jeg tør påstå at det vil bli levert sammen med våre maskiner i løpet av vinteren, sier Skaar.

For de som ikke kjenner til BeOS, kan det nevnes at operativsystemet støtter bruk av flere prosessorer (foreløpig 2) , i tillegg til såkalt sanntid-multiprosessering. Operativsystemet er også utviklet for å håndtere multimedia-applikasjoner effektivt, og dette er et av de sterkeste argumentene som blir brukt i markedsføringen av BeOS.

Se også Be-OS på Apple plattform

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.