BEA blir snart det neste oppkjøpet

BEA kan snart bli solgt, og det kan være dårlig nytt for kundene, påpeker Gartner.

BEA blir snart det neste oppkjøpet

BEA kan snart bli solgt, og det kan være dårlig nytt for kundene, påpeker Gartner.

Oracle og IBM har de siste årene gjennomført de to største oppkjøpsrundene i IT-bransjens historie. Bare Oracle har brukt 25 milliarder dollar på å kjøpe opp 33 selskaper og IBM ligger ikke så langt bak.

En rekke store og mellomstore aktører er kjøpt opp og spekulasjonene går rundt hvem som blir den neste. Og nå peker Gartner ut den store mellomvare- og SOA-teknikk-leverandøren BEA som tidligere har kjøpt opp flere selskaper.

Gartner peker på at super-investoren Carl Icahn har kastet seg over BEA for å sikre seg oppkjøpsgevinst og fordi Icahn er så stor, kan han med egen kraft presse frem salg. Icahn kjøper seg opp i høyt tempo, avslører nye dokumenter BEA har måttet levere inn til det amerikanske kredittilsynet SEC.

Icahn eier nå aksjer for 400 millioner dollar i BEA og presser styret hardt for å selge med sine 8,5 prosent av aksjene.

Det har gått rykter om et salg av BEA i mange år, men nå øker sjansene. Det kan dog ta noen måneder eller et halvt år før salget utløses.

Gartner peker ut Oracle og HP som de mest sannsynlige oppkjøperne, men også CA, IBM, Fujitsu, Sun og Microsoft kan være interessert. Noen av disse vil overta BEA for å sikre videre vekst, mens andre, påpeker Gartner, vil forsøke å bremse konkurrenter. Trolig peker Gartner mot Microsoft, men skriver det ikke rett ut.

Analyseselskapet advarer derfor kunder om at de bør gjøre seg mer kjent med alternativene til BEA, for hvis selskapet blir kjøpt opp kan det ramme utviklingen av produktene man bruker.

Pass på at kontrakten med BEA tar høyde for et oppkjøp, skriver Gartner.

Til toppen