BEA er nå et Oracle-selskap

Oracles siste storkjøp er i boks. Konkurransemyndighetene hadde ingen innvendinger.

BEA er nå et Oracle-selskap

Oracles siste storkjøp er i boks. Konkurransemyndighetene hadde ingen innvendinger.

Etter en intens kamp, vant til slutt Oracle. De fikk overbevist aksjonærene i BEA, og til slutt gjensto bare godkjennelse fra konkurransemyndighetene.

Nå har EU gitt tommelen opp, og dermed er kjøpet i boks.

Oracle betalte 8,5 milliarder dollar for BEA Systems, og det var det største kjøpet Oracle har gjennomført siden de bladde opp 11,1 milliarder dollar for PeopleSoft i 2005.

Totalt har Oracle brukt cirka 35 milliarder dollar på oppkjøp av andre selskapet, hvorav flere er gangske store. Oracle har til tider vært veldig aggressive, og mange ristet på hodet over den fientlige oppkjøpsstrategien.

Larry Ellison og hans programvareselskap har imidlertid lykkes godt med kjøpene, og foruten de overtallige som har blitt sagt opp, har de ikke slitt med stort frafall av ansatte.

Dette har ikke gått ubemerket i den globale IT-bransjen, og mange spekulerer i om Microsofts forsøk på å kjøpe Yahoo er direkte inspirert av Oracle's suksess med blant annet PeopleSoft.

BEA har 4.100 ansatte, og de lever av å selge mellomvare-løsinger. Det er et område som Oracle ofte møter IT-giganten IBM i når de er ute og selger løsninger.

    Les også:

Til toppen