BEA kjøper mer SOA-teknologi

BEA har kjøpt Fuego, en leverandør av SOA-basert styring av forretnings­prosesser.

BEA melder at deres produktfamilie Aqualogic for tjenesteorientert arkitektur (SOA, «service oriented architecture») er tilført et nytt medlem, FuegoBPM, gjennom oppkjøpet av Fuego for 87,5 millioner dollar kontant.

Fuego er kjent som pioner innen SOA-basert styring av forretningsprosesser. Fuego-produktene vil gjøres til grunnlaget for en ny gren innen Aqualogic, døpt «Business Service Interaction».

Ifølge BEA-sjef Alfred Chuang vil innlemmelsen av Fuego i Aqualogic gjøre BEA til det eneste selskapet som kan tilby «en forent SOA-basert plattform for å integrere forretningsprosesser, applikasjoner og eldre teknologi».

Fuego ble stiftet i 1999 og har over 100 ansatte. Blant kjente kunder er Southwest Airlines, United Healthcare, JPMorganChase og British Petroleum. Selskapet hadde en OEM-avtale med Plumtree som BEA kjøpte for 200 millioner dollar i august i fjor, og fikk nærkontakt med BEA etter det kjøpet.

FuegoBPM bedrer store organisasjoners arbeidsflyt, og bidrar til større effektivitet, reduserte kostnader og høyere lønnsomhet. Hovedkonkurrentene er IBM og Tibco, og antakelig også Oracle.

    Les også:

Til toppen