RESULTATERFINANS

BearingPoint fant en partner i Asia

Inngår strategisk allianse med japanske ABeam.

28. feb. 2011 - 15:47

To internasjonale selskaper ABeam Consulting og BearingPoint, melder at de har etablert en strategisk konsulentallianse som skal gjøre det mulig for begge å utvide i både Europa og Asia.

ABeam ble opprettet i 2003 for å videreføre virksomheten til Deloitte Touche Tohmatsu i Japan. De startet med 1530 ansatte og har i dag over 3600. 700 kunder er fordelt på Amerika, Asia og Europa: Selskapet har 29 kontorer i 21 land. I regnskapsåret som ble avsluttet 30. mars i fjor hadde de en omsetning på 48,6 milliarder yen, tilsvarende 3,35 milliarder kroner. Virksomhetsområdene er strategi, forretningsprosesser og utnyttelse av teknologi. Hovedkvarteret er i Japans hovedstad Tokyo.

Etter konkursen i august 2009 ble virksomheten i Europa kjøpt av selskapets Europa-ledelse, og BearingPoint ble videreført som et europeisk konsulentselskap. I USA og andre land ble BearingPoint delt opp og solgt. Selskapet het KPMG fram til oktober 2002.

BearingPoint eies av rundt 120 partnere fordelt på 14 land i Europa. Det teller 3250 ansatte. Virksomheten utgjøres av konsulenttjenester innen forretningsrådgivning og teknologi.

Ifølge avtalen skal ABeam og BearingPoint behandle hverandre som foretrukket partner for sine respektive markeder, og vil samarbeide innen salg og prosjektrelaterte aktiviteter. De stiller infrastruktur og ressurser til disposisjon for hverandre.

Ifølge daglig leder Peter Mockler i BearingPoint er ABeam «den ideelle partner» for dem i Asia.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.