- Beatles klar for iTunes

Apple skal ha sikret seg rettighetene til katalogen.

- Beatles klar for iTunes

Apple skal ha sikret seg rettighetene til katalogen.

San Francisco (NTB-AFP): Ifølge The Wall Street Journal har Apple sikret seg rettighetene til å selge Beatles-katalogen fra sin nettbutikk iTunes. Kunngjøringen kan komme allerede tirsdag.

Så sent som i forrige uke skal representanter for The Beatles, plateselskapet EMI og Apple hatt møter.

Ingen av partenes talspersoner har kommentert saken overfor WSJ.

Apple har lenge forsøkt å få tak i de digitale rettighetene til Beatles-katalogen. Nå kan dagen faktisk ha kommet, noe som vil gjøre musikken tilgjengelig for millioner av iTunes-brukere - og med sikkerhet øke salget i nettbutikken. Beatles er et av tidenes mestselgende band.

Apples hjemmeside skiftet mandag sin velkomsthilsen til «Tomorrow is just another day. That you'll never forget.» På nettet går spekulasjonene nå høyt og lavt om dette er sterke nok hint til låttitler og tekstlinjer fra diverse Beatles-melodier, til at man kan være sikker på at Apple har fått den etterlengtede avtalen i boks.

Opphavsretten til de første Beatles-innspillingene går ifølge Financial Times ut i slutten av 2012, 50 år etter at «Love Me Do» ble sluppet. Nærmest ethvert forsøk som tidligere er gjort på å få skviset flere kroner ut av katalogen, har lyktes, men aldri før digitalt.

Bare siden september i fjor, da EMI relanserte Beatles' 13 britiske albumutgivelser, har det blitt solgt over 13 millioner remastrede album. Det gjorde Beatles til EMIs mestselgende artist i fjor. (©NTB)

Til toppen